вторник, 10 декември 2019 г.

Национална седмица на четенето стартира в ОУ „Елин Пелин“

 
Национална седмица на четенето под надслов "Да бъде Коледа!" стартира в бургаското ОУ "Елин Пелин". Тя има за цел да събуди интереса на децата към книгите и литературата.

Стартът на кампанията бе даден от директора на училището Пепа Запрянова и Венета Иванова от РУО - Бургас по време на коледно тържество, на което присъстваха учители, ученици и родители.
Организаторите на Националната седмица на четенето отправиха апел към всички деца да не спират да четат, защото книгите ще им помогнат да развият своите умения и ще ги отведат в приказен свят на доброта и извисеност.
Стартът на празника на четенето бе даден с изпълнения на коледни песни от вокална група към ОУ "Елин Пелин" "Медени гласчета" и стихове, посветени на родната реч и предстоящите коледни празници.
В седмицата на четенето ще се проведат различни събития, посветени на книгите и знанието. Първото от тях бе бинарен урок между деца от 2 "б" клас и 3 "в" клас с учители Детелина Тодорова и Мариана Георгиева на тема "Да бъде Коледа".
Участниците в събитието с интерес разгледаха изложбата на детски книжки, направени от самите ученици, и се включиха в четенето на легенди за коледната елха и Дядо Коледа.
Учениците имаха за задача да отговарят на въпроси, свързани с Коледа, след което отправиха своите пожелания за здраве и щастие.
Седмицата на четенето в ОУ "Елин Пелин" продължава до 13 декември с редица прояви, сред които маратон на четенето, състезания по краснопис, рисунки на любими герои и книги, драматизации, посещения в библиотеката, четене на приказки на по-малките от по-големите, конкурс за сладкодумен разказвач.

Новините от днес и със задна дата