четвъртък, 5 декември 2019 г.

Д-р Иван Вълкадинов стана първият бургаски абсолвент на годината


1Носителят на наградата "Златен Хипократ" доктор Иван Вълкадинов бе удостоен с приза "Абсолвент на годината". Това стана на специална церемония при обявяването на победителите в анкетата "Ученик на годината", която се проведе в Атриума на Бургаския свободен университет.
Доктор Вълкадинов завърши с пълно отличие Варненския медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов". По време на следването си той е издържал всички изпити с отлична оценка.
"Наградата "Абсолвент на годината" е много специална за мен, защото тя е израз на уважение от страна на хората към моите успехи", каза младият лекар.

По време на церемонията бяха обявени победителите в анкетата на Община Бургас "Ученик на годината".
В категория "Математика и природни науки" - I - VII клас победител е Ангел Христов от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" с 916 гласа.
В категория "Математика и природни науки" - VIII - XII клас приза печели Кристиан Минчев от "Акад. Никола Обрешков" с 550 гласа.
Симона Ходулова от ОУ "Св. Княз Борис I" и Вирджиния Спиридонова от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" са победителките в категория "Изкуства" - I - VII клас. Те събраха по равен брой гласове -  664.
В категория "Изкуства" - VIII - XII клас победител с 668 гласа е Христиана Въжарова от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров".
София Архипова от ПГЧЕ "Васил Левски" е победителят в категория "Хуманитарни науки" VIII - XII клас с 1033 гласа.
Призовете на изявените бургаски деца връчи кметът Димитър Николов.
"Неслучайно, когато се отчитат резултатите в сферата на образованието в страната, Бургас получава адмирации за качеството на началното и средното образование. Ние сме благодарни за това, че всички вие полагате много усилия и прославяте нашия град", каза кметът Николов.
Сред официалните гости на церемонията бяха председателят на Общинския съвет проф. Севделина Турманова, зам.-кметът Йорданка Ананиева, началникът на РУО - Бургас Виолета Илиева, общински съветници и експерти от сферата на образованието.

Новините от днес и със задна дата