неделя, 8 декември 2019 г.

Българин спечели половин милион долара на покер във Флорида

Българин си тръгна с 545 000 долара от покер турнир във Флорида.  Милен Стефанов спечели последното изданието на WPT (World Poker Tour)
- WPT Seminole Rock "N" Roll Poker OpenТова е най-голямата от четирите печалби на Стефанов кариерата му на покер играч. Турнирът е с вход за играч от 3500 долара, а възможните печалби достигат 3,1 млн.


Стартираха близо 1000 играчи, но на последната маса останаха само Стефанов и още петима.

Неговият основен конкурент бе Франсис Андерсън, но Стефанов обра печалбата от над половин милион долара и се хвана за главата в емоциите след победата си.

"Невероятно чувство - каза след финала 25-годишният българин пред сайта на World Poker Tour. - Емоциите сега са дори по-големи, отколкото в играта. Да бъда най-после шампион в турнир от WPT е невероятно. Такава ръка, като на финала, не съм имал от вероятно поне две години."

Стефанов е първият български шампион на турнир от световния тур. Той беше спечелил дотук 129 000 долара, а сега увеличава тази сума на 675 хиляди с голямата победа във Флорида.

През ноември в Барселона той остана четвърти, а сега е на върха в поредния турнир. Играе редовно онлайн и счита себе си за професионален играч по покер.

Новините от днес и със задна дата