петък, 13 декември 2019 г.

Пролетни температури в следващите дни

Резултат с изображение за Пролетни температури
През следващите дни  температурите в страната ще бъдат значително над обичайните за декември и ще останат малко или много  в подобни интервали поне до навечерието на Коледните празници.

Днес облачността ще бъде променлива, по-често значителна. На места ще превали слаб дъжд.
Максималните температури ще са от 7 до 12 градуса, на места северно от планините и в източните райони - малко по-високи. В източните райони ще духа слаб вятър от югоизток.
През нощта над страната облачността ще бъде променлива, значителна на югозапад. Там на места ще превали слаб дъжд.

Температурите сутринта ще бъдат високи за декември, от 2 до 7 градуса.
През деня утре ще бъде облачно, с временни разкъсвания на облачността над Дунавската равнина. В южните и югозападни райони ще превали дъжд. Температурите ще са в широки граници - от 5-7 градуса в западните райони до над 15 на места в източната половина на страната, където ще духа вятър от юг.

В неделя ще бъде слънчево, на места в низините с мъгли и ниски облаци. Минималните температури ще останат без промяна, от 2 до 7 градуса, а дневните ще бъдат от 9 до 14, малко по-ниски в местата с мъгли и ниски облаци.

В планините в следващите дни ще бъде топло за сезона с температури след обяд  на 1200  метра надморска височина в събота 5-6 градуса, а в неделя до 7-8. В началото на следващата седмица там ще бъде слънчево, със средна и висока облачност и температурите ще се повишат още, достигайки  в планините на Западна България на тази височина 12-13, в а Източна - дори около 15 градуса.

Повишението на температурите ще продължи и през първата половина на следващата седмица. Минималните стойности ще бъдат положителни, освен в някои дни по високите котловини, а максималните в местата северно от планините и в източните райони ще достигнат и преминат 15-16 градуса.

По-ниски ще остават температурите в ниските части на низините и в западните райони през повечето дни, но и там ще бъдат над обичайните за декември.

В неделя в планините ще бъде слънчево, а в ниските части на низините ще има мъгли и ниски облаци. Минималните температури ще бъдат от малко над нулата до 6-7 градуса, а дневните - от 9 до 14, по-ниски в местата с мъгли.

Новините от днес и със задна дата