вторник, 31 декември 2019 г.

Ким Чен-ун призова за "военни контрамерки" в седемчасова реч


Севернокорейският лидер Ким Чен-ун призова за "активни дипломатически и военни контрамерки" за запазване на суверенитета на страната в седемчасова реч вчера на заседанието на ръководството на Корейската трудова партия, което продължи за трети ден, предаде Асошиейтед прес.

Ким Чен-ун постави национални цели за възраждане на икономиката и подготовка на "активни и офанзивни политически, дипломатически и военни контрамерки за твърдо запазване на суверенитета и сигурността на страната", съобщиха държавните медии в Пхенян.

Севернокорейската информационна агенция КЦТА съобщи, че пленумът на Централния комитет ще продължи и днес, ден преди Ким Чен-ун да произнесе новогодишното си обръщение, в което се очаква да обяви промени в политиката в икономиката и отбраната.

Някои експерти предполагат, че той ще използва традиционната си новогодишна реч, за да обяви, че прекратява ядрените преговори с Вашингтон, и може би ще се върне към конфронтацията, като отмени самоналожения мораториум върху ядрените опити и опитите с ракети с голям обхват.

Новините от днес и със задна дата