неделя, 10 ноември 2019 г.

Доставени са тръбите за първия километър от газопровода Гърция-България/ видео

Резултат с изображение за газопровода Гърция-БългарияИзграждането на интерконектора Гърция-България е сред ключовите приоритети на българското правителство в енергийния сектор, обяви в официалната си Фейсбук страница премиерът Бойко Борисов.


"Реализацията на междусистемната газова връзка е от стратегическо значение не само за двете страни, а и за цяла Европа. Проектът е включен в 7-те топ приоритетни проекта на Европейския съюз в областта на енергетиката.

Той ще доведе до реална диверсификация на маршрутите и източниците на снабдяване през Гърция чрез доставки Каспийския регион, Близкия изток и Източното Средиземноморие чрез съществуващи и нови терминали в Гърция и Турция.


След като работихме последователно за ускоряване на подготвителните дейности и за осигуряване на необходимото финансиране на проекта, строителните дейности по проекта напредват.

Мобилизирана е необходимата техника, стартираха изкопните дейности и е извършена доставка на тръбите за първия километър от трасето на газопровода", написа още министър-председателят в социалната мрежа и публикува видео.

Новините от днес и със задна дата