понеделник, 11 ноември 2019 г.

Тайната на Бермудския триъгълник е на път да бъде разгадана

Версията за наличието на гигантски калмар на дъното на Атлантическия океан е издигната още през 2005 г. от двама японски биолози.

Тайната с изчезването на кораби в Бермудския триъгълник може да бъде разгадана в най-скоро време, заявиха учени. Във водите на Атлантическия океан те са забелязали огромен калмар. Според специалистите е напълно възможно именно той да напада плавателните съдове, пише The Guardian.
Към този момент вина за изчезването на кораби в тази географска зона се приписва на пиратите. Или пък всичко това се дължи на огромна мистерия.

Учените отдавна проявяват интерес към това дяволско място. Според най-новата теория, на дъното на океана живее гигантско чудовище, който е в състояние да поглъща корабите, ако последните преминават на прекалено близко разстояние. Версията за наличието на калмар на дъното на Атлантическия океан е издигната още през 2005 г. от двама японски биолози.



Те са успели да заснемат снимат мекотелото, агресивно атакуващо стръвта. Експертите от японския Национален музей на науката са отнесли създанието към рядък вид, който се характеризира с повишена агресивност. Някои представители на този вид могат да достигат дължина до 45 метра. Историята за тях не е измислица, а страховита истина.

Учените все още не са наясно какво точно мекотело обитава дъното на океана. Следва да се отбележи, че не всички специалисти вярват в съществуването на огромния калмар. Те са по-склонни да вярват, че зоната е опасна заради бурите, които могат да бъдат по няколко наведнъж. Именно те погребват корабите на морското дъно./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата