понеделник, 18 ноември 2019 г.

Мастър шефовете Севда и Станислав разкриват свои любими рецепти в книжката за Никулден'2019 на Община Бургас


* Най-търсеното кулинарно издание с морски рецепти вече е в печатницата. Бургазлии и гости на града ще го получат безплатно на Никулден

Десетки бургазлии изпратиха свои предложения, които да намерят място в новото издание на Община Бургас с рибни ястия, посветено на празника на града Никулден.

Мастър шефовете Севда Димитрова и Станислав Райков също ще зарадват бургазлии и гости с нестандартни, но изпитани рецепти, сред които пастет от паламуд и бърза туршия от тиквички, много вĸycнa здравословна рецепта от цapcĸaта pибa Фагри, приготвена на тиган с гриловани сезонни зеленчуци и сос от праз.
Професионалистите от Професионалната гимназия по туризъм  "Проф. д-р  Асен Златаров" се включват с ароматните и апетитни рецепти "Скумрия на фурна с тиква и зеленчуци" и "Риба в бекон и листа от лапад".

Новата книжка ще се раздава безплатно в Деня на Бургас - 6 декември.
Преди седем години Община Бургас за първи път събра 22 типични местни кулинарни ястия в рецептурника "Вехти бургашки гозби".

Книжката се радва на голям интерес и тиражът ѝ бе изчерпан светкавично. Затова Община Бургас продължава добрата традиция, но със съвсем нови кулинарни предложения.

Новините от днес и със задна дата