сряда, 13 ноември 2019 г.

Нови успехи на международното поле постигнаха бургаските акробати от клуб "Нефтохимик 2011"


В присъствието на състезатели, треньори, хореографи и родители, кметът Димитър Николов поздрави призьорите от Европейското първенство в Израел и авторитетния турнир в Майнц, Германия.
"Бургас се оформи като център на спортната акробатика. Състезаваме се с държави с огромни бюджети. Високите ви  резултати са в резултат на много труд, постоянство и дисциплина, а вашите треньори са на световно ниво. Трябва да отчетем и отличното ни взаимодействие и ползотворна работа с Българската федерация по спортна акробатика", заяви кметът Димитър Николов.
От своя страна членът на УС на федерацията и старши треньор на националния отбор Драгомир Драганов благодари на Община Бургас за партньорството.
"Бургас е център с най-добри кадри и най-голяма масовост. Неслучайно догодина градът ще бъде домакин на Световната купа по спортна акробатика с участието на най-силните отбори в този спорт. Паралелно ще се провежда и съпътстващ турнир с над 600 деца и юноши. Благодаря за подкрепата и на родителите", заяви Драгомир Драганов.
 На Европейското първенство в Холон, Израел, клуб "Нефтохимик 2011" се представи със смесената двойка Мариела Костадинова, която е първата в света олимпийска шампионка за младежи, и новият ѝ партньор Теодор Великов във възрастовата група мъже и жени.
Те заеха престижното шесто място на балансовата комбинация, шесто място на темпова комбинация, а в многобоя са седми в конкуренцията на 20 двойки от цяла Европа.
Женската двойка Теодора Кръстева и Елена Босилкова /състезателка на КСА "Балкан"-Ботевград/ се класираха на осмо място във възраст 12-18 години.

Паралелно с Европейското първенство, на силния международен турнир в Майнц, Германия, 30 от младите надежди на КСА "Нефтохимик 2011", с треньор Гергана Денева, направиха истински фурор при участието на над 350 акробати.

Те се класираха, както следва:

Женски двойки 6-14 години
Илияна Вичева, Веселина Цанева - първо място
Пролетина Иванова, Велиана Костадинова - второ място
Михаела Белчева, Елица Деведжиева - трето място

Тройки жени 6-14 години
Даниела Грудова, Маргарита Тодорова, Жаклина Стоянова - първо място
Моника Тащан, Йоана Господинова, Камелия Лазарова - осмо място

Смесени двойки 6-14 години
Пламен Янев, Катерина Петрова - първо място

Женски двойки 6-19 години
Николая Тачева/Орел-Айтос/, Християна Юлиева - първо място

Тройки жени 6-19 години
Красимира Чобанова, Анастасия Шорина, Меглена Юлиева - второ място
Ася Ненкова, Галина Ганева, Ралица Кирова - седмо място

Смесени двойки 6-19 години
Даниел Борисов, Ива Трифонова - първо място

Мъжки четворки 6-19 години
Николай Калпаков, Кристиян Манилов, Виктор Янев, Мартин Челебиев - първо място

Женска двойка 11-16 години
Мартина Станева, Мария Куцарова - баланс, темпо, многобой - първо място.

Новините от днес и със задна дата