понеделник, 7 октомври 2019 г.

Бургас ще е домакин на германо-български икономически форум следващия понеделник


1На 14 октомври, понеделник, в административната сграда на Индустриален и логистичен парк - Бургас ще се проведе германо-български икономически форум. Поканени са гости от Баварското министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката, Германската агенция за инвестиции, Индустриално-търговската камара в гр. Кьолн, сдружението Източна Европа на германската икономика, представители на фирми от двете държави. Сред вече потвърдилите участие чуждестранни лектори са:


- Д-р Патриция Калийс - министерски съветник и ръководител на отдела за регионално развитие в Баварското министерство за икономика, регионално развитие и енергетика.
- Проф. д-р Уве Бьом - ръководител на отдела за международни дейности към индустриално-търговската камара Горен Рейн-Боденско езеро (град Констанц).
- Г-жа Аня Квиринг - регионален директор за Югоизточна Европа на Сдружението Източна Европа на германската икономика.
- г-н Гюнтер Майер от германската агенция за инвестиции Germany Trade & Invest (GTAI), ръководител на бюро София и Букурещ.
- Г-жа Жанин Ханзен от Асоциацията на германските индустриално-търговски камари.
Във форума, който ще бъде открит в 10.00 часа, приветствия като домакини ще отправят Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков и Митко Василев - главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара, която е и основен организатор на събитието.
Целта на всички участници и организатори е задълбочаването на бизнес отношенията между двете държави. По време на форума ще бъдат презентирани съществуващите и бъдещите индустриални зони на Бургас като перспективни локации за инвестиране.

Вижте програмата в прикачения файл.

Новините от днес и със задна дата