сряда, 16 октомври 2019 г.

Тъмни облаци надвиснаха над Николай Мечков и част от хората му в Бургас

В Специализирания наказателен съд бе внесено искане от Специализирана прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Николай Мечков, Златко Кънев, Петър Биберов, Милен Вълев, Кирил Тодоров и Йордан Ганев. На шестимата е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на престъпления по чл. 214, ал. 2, т. 2 вр. чл. 213 а НК и по чл. 144 НК. Делото ще се разгледа от 22 състав на Специализирания наказателен съд.


На 14 октомври на територията на Бургас и Бургаска област се проведе специализирана акция. Полицията бе завардила входовете и изходите на града. В групата са участвали седем лица, криминално проявени и осъждани, които демонстрират висок начин и стандарт на живот. Един от членовете е осъден на доживотен затвор без замяна за убийството на две лица чрез взрив на автомобил. От Старозагорския затвор, където към момент той излежава присъдата си, е осъществявал контакт с групата.

Групата се е занимавала с охранителна дейност, а също и е предлагала пари срещу висока лихва. Заплашвали собственици на търговци обекти, хотели и комплекси да сключват договори с охранителни фирми, управлявани от членове на групировката. Събрани са доказателства, че членовете са осъществявали побой на охранители на конкурентни на тях фирми.
Източник - БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата