9-годишно момче от добруджанското село Кардам почина, като според първоначалната информация причината е хранително отравяне. Двете сестри на починалото дете - на 11 и на 7 години, са в тежко състояние и са настанени в интензивно отделение в болница. Семейството е многодетно, с 6 деца. Другите три са добре.
Хранителните продукти, които починалото дете и семейството му са консумирали, не са отровни. Семейството е яло наденица с млечна салата.  Това съобщи за БНТ проф. Снежа Златева от клиниката по токсикология във Варна. Според нея, децата са се заразили с остро инфенкциозно заболяване. Предстои да бъдат направени още проби, които да установят причината за тежкия инцидент.
Семейството от Кардам е социално слабо. Децата са били отглеждани от баба си и майка си, която е единствената работеща в семейството. Родителите са разведени.

От събота вечерта децата са повръщали. Извикана е Бърза помощ, бити са им инжекции и е имало уверението, че децата ще се оправят. Извикана е Бърза помощ и втори път, след като медиците са си тръгнали момченцето умира.

* Почернената майка на малкия Стефчо от Кардам проговори за страшната трагедия