петък, 25 октомври 2019 г.

Жена написала на майка си:"Умирам, защото не мога да дишам. Обичам те много... съжалявам"

Три виетнамски семейства се тревожат, че е възможно техни близки да са били в камиона, открит във Великобритания, заедно с китайците, намерени мъртви вътре, предаде Би Би Си. Най-сериозни обаче са притесненията на близките на млада жена, които са получили от нея съобщение, че се задушава. Те са платили 30 000 лири, за да бъде незаконно вкарана във Великобритания.
26-годишната Фам Ти Тра Май изпратила няколко ужасяващи съобщения на телефона на майка си около 22,30 часа британско време във вторник вечерта. "Умирам, защото не мога да дишам. Обичам те много... съжалявам", написала младата жена, съобщи "Дейли мейл".
Майката споделя, че дъщеря й пътувала до Китай, за да стигне после във Великобритания в търсене на по-добър живот. Предполага се, че младото момиче е сред осемте жени, които бяха открити замръзнали в ремаркето, заедно с 31 мъже.
Първоначално британските власти съобщиха, че всички починали в камиона са китайци, но семейството на Фам Ти Тра подозира, че и тя е сред тях, защото часът, в който е пратила съобщенията, съвпада с този на трагичния случай в Есекс.
Говорителят на виетнамското посолство в Лондон заяви, че са се свързали с властите в Есекс и очкавта отговор.
Междувременно британската полиция съобщи, че е арестувала четвърти човек в рамките на своето разследване на смъртта на 39-те души, открити мъртви в камиона. Мъжът, на 48 години, от Северна Ирландия, е арестуван на лондонското летище Станстед по подозрение в заговор за трафик на хора и непредумишлено убийство.
По-рано днес по случая бяха задържани още двама души - собствениците на камиона - мъж и жена. Те са заподозрени, че са участвали в престъпна група за трафик на хора и са отговорни за смъртта на мигрантите. Първоначало беше арестуван само шофьорът на камиона, чиито разпити продължават.
Труповете на жертвите са транспортирани с линейки в морга, където аутопсиите вече са започнали, за да се установи точната причина за смъртта. В същото време властите се опитват да установят самоличността им.

Новините от днес и със задна дата