понеделник, 28 октомври 2019 г.

Джоли заговори за рака и смъртта и сподели за нова болест


Джоли заговори за рака и смъртта и призна за нова страшна болестХоливудската актриса Анджелина Джоли разказа в откровено есе за списание Time как ракът е погубил майка и и баба ѝ.
Звездата говори за своята борба с коварното заболяване и посочва истинската причина, която я е накарала да прибегне до двойна мастектомия и премахване на яйчниците.
"Спомням си как веднъж държах ръката на майка ми, докато беше на химиотерапия. Тя започна да полилавява и аз се втурнах, за да намеря медицинска сестра", пише тя и добавя, че майка ѝ се е борила със заболяването около 10 години.


Актрисата отбеляза, че след смъртта на майка си се е подложила на специален тест и е разбрала каква е вероятността тя също да има рак. Рискът да заболее от рак на гърдата при нея бил 87 процента, а от рак на яйчниците - 50 процента.
"Направих си двойна мастектомия, по-късно отстраних яйчниците и фалопиевите си тръби, като значително намалих, макар и не напълно, риска от развитие на рак", признава Джоли.
Тя обяснява, че се грижи за здравето си, за да прекарва възможно най-много време с децата си, да види как растат и да дочака внуци.

"Изборът, който направих, бе с цел да повиша шансовете си да видя как децата ми растат, да мога да доживея да се срещна с внуците си. Надявам се да им дам колкото се може повече години, за да знаят, че могат да разчитат на мен", пише още Джоли.
"Самата аз живея без майка си от 10 години. Тя видя само няколко от внуците си и често болестта не ѝ позволяваше да си играе с тях.
А щяха да получат толкова много от времето, прекарано с нея, от закрилата, любовта и нежността, с която щеше да ги дари", разказва холивудската дива.

"Приемам хормони и редовно се подлагам на медицински преглед. Виждам и усещам промените в тялото си, но ги приемам. Жива съм и засега се справям с различните проблеми, които наследих", споделя още известната актриса.
Джоли признава също, че не съжалява за белезите по тялото си, останали след операцията. "Мисля си, че нашите белези ни напомнят за нещата, които сме преодолели. Те са част от нашата уникалност.
Това е едно от най-прекрасните неща в човешкия живот", пише още тя.

Бившата съпруга на Брад Пит не крие факта, че заради операциите е била подложена на невероятен стрес. На фона на преживяванията си е развила опасно заболяване - хипертония.
Майката на Джоли умира през през 2007 г. на 56 години от рак. Баба ѝ си отива от този свят в още по-ранна възраст, едва на 40 години.
Избавяйки се от постоянния страх, актрисата се надява, че все пак ще се радва на децата и внуците си. /БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата