четвъртък, 24 октомври 2019 г.

39-те тела, открити в камион близо до Лондон, са на китайци

Трийсет и деветте души, открити мъртви в хладилен камион близо до Лондон, са на китайски граждани, съобщи телевизия Ай Ти Ви нюз, цитирана от Ройтерс и БТА.
От вчера властите опитваха да установят от каква народност са жертвите на трафик на хора. Идентифицирането на всяка от жертвите обаче ще отнеме дълго време. Засега е ясно, че става дума за 38 възрастни и един тийнейджър.

Полицията продължава разпитите на шофьора, който беше арустуван по подозрение в убийство. По информация на "Дейли Мейл" 25-годишният Мо Робинсън от Северна Ирландия е взел товара на пристанище Пърфлийт късно миналата нощ. След това със своя камион "Скания" с българска регистрация е докарал ремаркето в индустриалната зона "Уотърглейд Индастриал Парк", на около 30 км източно от Лондон. До момента е установено, че ремаркето е пристигнало на пристанище Пърфлийт на река Темза от Зеербрюге - Белгия. Още обаче не е ясно откъде е пристигнал в Зеебрюге камионът.
Извършени са и обиски в две къщи, а властите работят по идентифициране на "организирани престъпни групи, които може да са свързани със случая".
BBC предаде, като се позова на неофициална информация, че мигрантите плащат до 10 000 паунда, за да бъдат вкарани нелегално на Острова.
Междувременно се оказа, че на адреса във Варна, на който се твърди, че се намира фирмата, регистрирала камиона през юни 2017 година, никога не е имало такава.
Дружеството "Утрешни движения днес" е регистрирано миналата пролет от ирландката Джоана Мари Махер. В Търговския регистър е посочен партерът на жилищен блок. Според живущите, никога тук не се е помещавала чужда фирма.
(Очаквайте подробности)

Новините от днес и със задна дата