понеделник, 7 октомври 2019 г.

Бургас ще бъде домакин на престижен тенис турнир с 15 000 долара награден фонд


През следващата седмица - 06.10 - 13.10.19г на кортовете на ТК "Авеню" в град Бургас ще се проведе международен турнир за мъже от календара на международната федерация по тенис ITF с награден фонд от 15 хиляди долара, носещ точки за световната ранглиста по тенис - ATP.
В турнира ще участват голяма част от най-добрите български тенисисти, както и представители на над петнадесет  държави .
На кортовете на ТК "Авеню" зрителите ще могат да видят националите на България за Купа "Дейвис" Александър Лазаров, Александър Донски и Габриел Донев. В основната схема ще бъдат още младата надежда на българския тенис Симон Антъни Иванов и Васил Младенов.

"Уайлд кард" за основната схема ще получат още трима млади талантливи тенисисти - Антъни Генов - от клуба домакин Авеню, Пьотр Нестеров - шампион на Европа до 16 г. и Симеон Терзиев.
Представители на клуба домакин ще са бургазлията Веселин Киселков ТК "Авеню" , Антъни Генов ТК"Авеню" и Ивайло Дечев ТК "Авеню".
ТК "Авеню" ще бъде домакин за първи път на турнир от такъв ранг на ITF. След като вече домакинства Европейски летни купи до 14г, турнири втора и пета категория от календара на ITF.
Надпреварата се организира от Община Бургас  ,ТК "Авеню" и Българска федерация по тенис.
Тенис център "Авеню" разполага с една от най-модерните бази за тенис по Черноморието и една от най-функционалните в България. Климатизирана зала с 3 хард корта и фитнес, стаи за настаняване на състезатели извън Бургас, 9 открити клей корта и активно домакинство на международни турнири - клубът се утвърждава като водещ в района. Местонахождението (изнесен извън града), отличните условия и качественият треньорски екип създават добра среда за целогодишно развитие на състезатели от ранна детска възраст.

Точната програма на срещите ще бъде публикувана неделя .
Примерна програма :
НЕДЕЛЯ 06.10
ПОНЕДЕЛ. 07.10
ВТОРНИК 08.10
СРЯДА 09.10
ЧЕТВЪРТЪК 10.10
ПЕТЪК 11.10
СЪБОТА 12.10
НЕДЕЛ 13.10
Начало на мачове 09:00ч

Квалификация
Квалификация
Квалификация + начало основна схема
Основна схема
Основна схема
Четвъртфинали сингъл
Полуфинали сингъл
Финал сингъл

Новините от днес и със задна дата