сряда, 13 март 2024 г.

Четирима мъже, двама от които непълнолетни, са изнасилилите групово жената в Раднево

 

Четирима мъже, двама от които непълнолетни, блудствали и изнасилили 49-годишна жена в Раднево, са привлечени като обвиняеми от Районна прокуратура в Стара Загора.

От обвинението съобщават, че става дума за мъж на 38 г. с инициали Д.Г., друг на 31 г. с инициали И.Е. и двама 16-годишни младежи. Повдигнатите им обвинения са за това, че на 6 срещу 7 март т.г. в Раднево чрез употреба на сила, са извършили в съучастие действия с цел да удовлетворят полово желание.

Срещу четиримата е повдигнато и второ обвинение - за това, че са се съвкупили с жената, като са я принудили към това със сила, а деянието е извършено от повече от две лица.

Законът предвижда наказание от две до осем години и от три до петнадесет години (по чл. 150, ал. 1 и по чл. 152, ал. 3 т. 1 вр. с ал. 1 т. 2 от Наказателния кодекс). 

38-годишният обвиняем е неосъждан, докато 31-годишният е. С постановление на наблюдаващия прокурор Д.Г., и И.Е. са задържани за срок до 72 часа. По искане на Районна прокуратура в Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двамата.

Спрямо непълнолетните обвиняеми е определена мярка "под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая".

Новините от днес и със задна дата