понеделник, 28 август 2023 г.

Симеон Сакскобургготски с първи коментар, след като княгиня Калина, причини катастрофа на Боровец / видео

 ПЪРВИ КОМЕНТАР СЛЕД КАТАСТРОФАТА: Сакскобургготски: От доста малко стана  нещо огромно - Общество - България - Новините на NOVA - NOVA                                                  Снимка: Нова

 Симеон Сакскобургготски с първи коментар, след като неговата дъщеря княгиня Калина, причини катастрофа на Боровец.

"Инцидент е. Мисля, че от доста малко, стана нещо огромно, но как да кажа - това са вече други причини, но живеем в една правова държава и всеки пред закона е еднакъв, аз мисля, че това не бива да го забравя никой, тези,  които сочат с пръсти, които обвиняват, които злорадстват. А пък като родител винаги боли", каза Сакскобургготски ", заяви Сакскобурготски пред журналисти в Рилския манастир, къдете бе с цялото си семейство по повод 80-годишнината от кончината на Цар Борис III.

Той изрази надежда: "Но един Господ е и се надявам, че нещата ще приключат."

При маневра по време на излизане от паркинг, колата на княгиня Калина се удари в бариера. По-късно тя отказа да даде кръвна проба за алкохол, след като първоначално стана ясно, че е шофирала с 1,5 промила. Беше ѝ повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние.

По повод на предстоящата нова сесия на Народното събрание Сакскобургготски заяви: "Трябва да има преди всичко добро общо желание, след това ясни цели. Те са избрани, за да добрува народът. Това е тяхната отговорност - да намерят начин за това", подчерта той.

Той отказа да даде оценки на управляващите и им пожела успех в работата, която да допринесе за това да има спокойствие.

Сакскобургготски добави, че не обича да обобщава, но понякога наистина си губим времето със съвсем безинтересни неща.

Според него "в България има голяма доза агресия, която е съвършено ненужна и хаби много енергия".

 "Хабим много енергия. Мисля, че с диалог, с добри намерения и желание може да се постигне далеч повече. Това поне е моята рецепта", коментира още Сакскобургготски.


Новините от днес и със задна дата