четвъртък, 27 юли 2023 г.

ДАИ влиза на проверка във фирмата на Динко Вълев заради инцидента на АМ "Тракия"

  

Държавната автомобилна инспекция влиза на проверка във фирмата на ямболския бизнесмен Динко Вълев, чийто камион вчера предизвика тежка катастрофа на магистрала "Тракия".

Заради спукана предна гума натовареният със скрап ТИР скъса мантинелите, блъсна 3 коли в платното за насрещно движение и се преобърна.

При инцидента пострадаха четирима души, а магистралата остана затворена в продължение на над 14 часа.

Проверката трябва да установи дали има пропуски в документацията, довели до катастрофата. Възможно е да прерасне и в комплексна и да обхване период от една година назад, уточниха пред bTV от Министерството на транспорта.

На мястото на инцидента Агенция "Пътна инфраструктура" е започнала оценка на щетите. Спешно трябва да бъде възстановена прекъснатата мантинела. По случая е образувано и досъдебно производство за значителни щети по инфраструктурата на магистралата. Назначени са автотехнически експертизи.

Вчера пък стана ясно, че камионът на Вълев е бил с износени гуми, също така не е минал технически преглед. Валидността от последната проверка на тежкотоварното средство е изтекла преди повече от три месеца, показва справка в сайта на изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА).

Новините от днес и със задна дата