понеделник, 9 януари 2023 г.

Майката на едното разменено бебе: Всичко ми разбихте

  

                                Скрийншот: bTV

Майката на едното от разменените бебета Севда Михайлова е готова двете родилки отново да си разменят децата, този път по правилния начин и при биологичните родители. Жената е обидена, че в медиите пишат, че е избягала с новороденото.

"Ще си ги разменя, какво мога да направя. Искам да престана да пишат разни глупости. А не да ме обвиняват с разни глупости, че съм избягала", каза жената пред камерата на бТВ.

Екипът я намира на разходка в парка на "Орландовци", където живее и в момента се грижи за малката Ванеса от три месеца, за която вече ДНК-експертизи доказаха, че не е нейна дъщеричка, а на другата майка.

Севда Михайлова твърди, че за страданията й сега са виновни другата майка и АГ-болницата "Шейново", защото нито другата жена, нито от болницата я търсели, а тя междувременно се е привързала към чуждото бебе.

"Обвинявам ги... Другата майка нито излиза, нито говори, изобщо не ми звъни, крие се. Едно, че аз страдам в момента плюс, че съм привързана...", сподели жената.

"Всичко ми разбихте, всичко ми отнехте. Психиката ми повече не е наред, разбирате ли го това?! Ето така всичко го направиха тия от болницата "Шейново", оплаква се майката.

На въпроса дали не иска вече да види своето дете, казва: "Като му дойде времето, ще го видим, живот и здраве".

Социалните служители вече са я посетили, уточнява още жената.

Ако и двете семейства са съгласни, това не изисква водене на съдебни дела, обясни пред бТВ адвокат Мария Шаркова по повод казуса с размяната на децата. Проблем и проточване на съдебни процедури би имало само ако едното семейство е против.

А по-рано през деня бяха оповестени резултатите от проверката на Агенция "Медицински надзор", която откри административни нарушения в "Шейново" и възнамерява да глоби четирима медици от родилния дом - акушерки и един лекар.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата