понеделник, 9 януари 2023 г.

Катастрофа с мигранти на "Тракия", тираджия се наел да регулира движението и предотвратил друг тежък инцидент

  

Катастрофа с мигранти на автомагистрала "Тракия" е станала тази вечер недалеч от Нова Загора. Лека кола с четирима души в нея се е блъснала в мантинелата при 245-и километър на аутобана в посока София, уточняват от МВР пред БТА.

Сигналът за инцидента е подаден около 17:45 часа от преминаващ шофьор, натъкнал се на инцидента.

Водачът на катастрофиралия автомобил е избягал, а тримата пътници са обяснили, че са от Мароко. Те са били откарани в областната болница в Сливен и прегледани в Спешното.

Нелегалните чужденци са леко пострадали, а шофьорът на колата се издирва.

От Агенцията "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението в района се осъществява в изпреварващата лента поради катастрофа. Ограничено е движението в активната лента. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Свидетел на случката е станал и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който се е озовал на мястото минути след инцидента и дори публикува видео във Фейсбук. Политикът е пътувал от Бургас към София, когато се натъкнал на катастрофата.

Оказало се, че все още полицията не е пристигнала, а тираджия, станал свидетел на случката, по своя инициатива е започнал да регулира движението, облечен в светлоотразителна жилетка, за да не стане втори инцидент с преминаващите коли.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата