събота, 7 януари 2023 г.

50-годишният Ивайло е бил убит от упор с 4 халосни патрона от 23-годишната си приятелка

  

50-годишният пловдивчанин Ивайло А. е прострелян четири пъти от упор от 23-годишната си приятелка Бериван Б. Въпреки че оръжието е газов пистолет, младата жена е стреляла от много близко разстояние, което е довело до смъртта на мъжа, съобщиха на брифинг в града под тепетата Анна Викова, зам.-окръжен прокурор и Васил Костадинов, директор на ОД на МВР.

Сигналът за убийството, извършено в жилището на мъжа в блок 71 в жк "Тракия", е подаден на Йордановден около 19 часа. На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, но медиците само са констатирали смъртта на Ивайло. Установено е, че са засегнати важни магистрални кръвоносни съдове.

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов уточни, че сигналът на тел. 112 е подаден от самата Бериван.

"До фаталния изход се е стигнало след скарване и саморазправа между двамата. Още от обяд двамата започнали да пият и погълнали голямо количество концентриран алкохол", каза Костадинов. По думите му мъжът и жената често се събирали на разпивка в жилището.

Оръжието е притежание на жертвата и е иззето като веществено доказателство. Пистолетът е имал фабрично обезопасена цев с муфа, а възпроизведените с него изстрели са били с халосни патрони. До стрелбата се стигнало, когато в разгара на скандала младата жена дръпнала пистолета от ръцете на Ивайло и стреляла. 

"Халосните патрони не са безобидни. Особено ако се стреля с тях от близко разстояние, предизвикват големи поражения, както е в случая", посочи Васил Костадинов.

Зам.-окръжният прокурор на Пловдив допълни, че Бериван е задържана за 72 часа и към нея е повдигнато обвинение за умишлено убийство.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата