вторник, 6 декември 2022 г.

Никулденски поздрав от кмета Димитър Николов

 Никулденски поздрав от кмета Димитър Николов

„Скъпи бургазлии,

За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя с празника на Бургас – Никулден!

Днес искам да отправя сърдечни поздрави към всички свои съграждани у нас и по света, както и към всички, които носят неповторимия бургаски дух и обичат Бургас. Защото гордостта и богатството на града сте Вие, хората на Бургас!

Напоследък светът се променя бързо. Преминава през войни, пандемии, кризи, предизвикателства.

Светът се променя, но в него винаги има едно място, което наричаме свое. Място познато, любимо и вдъхновяващо. Това е нашият дом Бургас. Напук на кризите и проблемите, ние сме тук. И всеки допринася с труда и усилията си за нашия град.

Няма да Ви отегчавам с изброяване на свършеното и несвършеното през настоящата година. Важното е, че насред този водовъртеж от проблеми Бургас остава стабилен. Като кораб в бурята, но със здрави платна, добър екипаж и достатъчно провизии на борда. Ние продължаваме да сме град с поглед към бъдещето и модерността, а не вторачен единствено в спомена и миналото.

Причината за това са хората на Бургас. И аз искам искрено да благодаря на всички мои съграждани за усилията, които полагат – всеки на собственото си работно място. Няма безсмислен труд. Няма напразни усилия. Важен е всеки и историята е доказала, че на повече благополучие се радват задружните общности.

Във всяка общност има хора за пример. А Бургас може да се похвали с цяло свое съзвездие от светли личности. Днес към тях ще се присъединят още няколко имена, заслужили да получат почетни отличия. Поздравявам ги от сърце!

Завършвам с една молитва към покровителя на нашия град – Николай Чудотворец. Нека светецът закриля всички нас и ни дарява със здраве и сила. И както води моряците в свирепите бури в морето, така да помага и на нас при преодоляването на трудностите, с които се сблъскваме.

Пожелавам на всички бургазлии здраве, щастие, мир и благополучие!

След двегодишно прекъсване и ограничения, заслужаваме един весел празничен декември, чието начало поставяме днес, в най-специалния за нас ден.

Честит Никулден, Бургас!“

Новините от днес и със задна дата