петък, 4 ноември 2022 г.

Налудна пропаганда: Медведев заяви, че Русия води свещена битка със Сатаната и може да прати враговете в огнената Геена

  

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предрече победа за Русия в "свещената битка със Сатаната". Така той самият определи войната в Украйна, след като вече пропагандата с денацификация и други простотии не работи и нормалните руснаци ясно заявиха, че не искат война. Новият налуден тип пропаганда, като средство за манипулация на руските граждани обаче, бе приложен по повод днешния Ден на националното единство. Медведев параноидно предупреди, че Москва може да изпрати всичките си врагове във "огнената Геена", предават ТАСС и БТА, без Русия да е провокирана за подобен вид действия.

В посланието по случай отбелязвания днес в Русия Ден на националното единство Медведев казва, че задача на отечеството е "да спре върховния властелин на ада, независимо какво име използва той, защото неговата цел е гибелта, а нашата цел е животът", съобщи ТАСС.

"Неговото оръжие са заплетените лъжи. А нашето оръжие е истината. Затова нашата кауза е справедлива. Точно затова победата ще бъде наша", заявява Медведев, като се опита да затвърди убеждението, че заграбването на чужди земи, убийствата на мирно население и унищожаването на тяхното настояще и бъдеще има нещо общо със справедливост и истина..

Бившият руски президент, който в момента е заместник-секретар на националния Съвет за сигурност, използва все по-яростна и неадекватна риторика от началото на войната, макар че неговите публикувани възгледи понякога са съзвучни с начина на мислене сред най-високите нива на кремълския елит, отбелязва Ройтерс.

"За какво се борим", пита риторично Медведев в публикацията си, озаглавена "Защо нашата кауза е справедлива". 

Медведев обясни за какво се бори Русия. Той каза, че Руската федерация не се нуждае от чужди територии, но страната има земя, на която са живели предците и днес живеят хора, които трябва да бъдат защитени, без да уточни, че украинските граждани на тези земи не искат да имат нищо общо с Русия, а те са повече от руските сепаратисти там. А украинските руснаци по тези земи никога не са били подлагани на репресии от страна на останалото население и правителството.  

"Ние се борим срещу онези, които ни мразят, които забраняват нашия език, нашите ценности и дори нашата вяра, които разпространяват омраза към историята на нашето отечество. Срещу нас днес е част от един умиращ свят", казва Медведев, с очевидното желание да оневини пред руския народ изцяло погрешните действия на руския елит.

Новините от днес и със задна дата