понеделник, 10 октомври 2022 г.

Бонус от 200 евро последван и от бонус от 150 евро за всички работещи и пенсионери в Италия

 

 Източник: текст и снимка - ilovetrading.it / Превод: Катя Стоянова, BurgasNovinite.BG

Както знаем, инфлацията е истински бич за италианците. Точно поради тази причина правителството на Драги в оставка създаде първо бонуса от 200 евро, а по-късно бонуса от 150 евро.

Тези бонуси са наистина ценни, защото енергийната драма в Италия е плашеща.

Толкова много семейства няма да платят сметките си този месец и вълната от прекъсвания на комуналните услуги ще бъде огромна. Точно поради тази причина правителството на Мелони мисли за мораториум върху изключването на комуналните услуги, който трябва да продължи шест месеца, но това очевидно не решава проблема. Но също така много компании вече са фалирали или всъщност рискуват да фалират, защото сметките са твърде високи, но нека да видим какво се случва с бонусите на правителството на Драги. Днес никой не спори с логиката на бонусите, защото семействата са изтощени.

Бонусът от €200 вече е изплатен на почти всички отговарящи на условията. Работещите и пенсионерите вече го имаха, същото се случи и с получателите на пенсия по доходи и гражданство. Но бонусът достига и до ДДС номера и домашни работници през този период. Добри 200 евро, но с праг на дохода от 35 000 евро годишно. Вместо това, бонусът от 150 евро трябва да пристигне през ноември с праг на дохода от 20 000 евро на година. Така натрупано се стига до 350 евро, но очевидно само за тези, които имат доход в рамките на 20 000 евро годишно. Но най-горещият проблем е този с множеството заявки. Всъщност от самото начало синдикатите поискаха бонусът от 200 евро да се изплаща за няколко месеца.

Идеята на синдикатите беше за почти структурен бонус от 200 евро, който да се получава в продължение на няколко месеца. Говореше се дори за 5 месеца. Но днес, след поредица от разяснения от правителството, е известно, че тези два бонуса могат да бъдат поискани само веднъж, но са строго лични. Така че, ако в едно семейство двамата съпрузи имат някакъв доход и попадат в праговете на доходите, и двамата могат да го поискат, което носи двойно предимство на семейството. Но за съжаление ако единият от двамата е безработен това няма как да се случи. Но се казва, че Джорджия Мелони иска отново да предложи бонус от 150 евро. Ще видим.

Новините от днес и със задна дата