Откриха новородено момиченце на улица в Айтос. Сигналът за изоставеното бебе е подаден на тел. 112 в четвъртък около 12.30 ч. На място са дошли екип лекари, оказана му е първа помощ и е откарано в болницата в Бургас.

Айтозлия, който се прибирал от работа, открил плачещото на тротоара пред дома му недоносено бебче, съобщи Флагман.бг.

При гледката на чисто голото момиченце, оваляно в боклуци и листа, той веднага подал сигнал на спешния телефон и на място пристигнали полицейски екип и Бърза помощ, които го транспортирали в бургаската болница. Лекарите там се погрижили за пеленачето, прегледали го и го настанили в Отделението по неонатология. В момента то е в кувьоз под непрекъснато лекарско наблюдение, защото е родено в 36 гестационна седмица.

Тъй като родителите на детето към момента се издирват и то се е появило на бял свят в битови условия, се наложило в болницата да му дадат име. Към момента момиченцето е вписано на името на началника на Родилното отделение д-р Антонио Душепеев като Антония Намерена Неизвестна. 

То е с бяла кожа, тежи 2200 гр, а лекарите са установили, че преди да бъде оставено на улицата, е било нахранено. Това е първият подобен случай в историята на бургаската болница, много пъти майки са изоставяли бебетата си и са си тръгвали, но такова нещо не се е случвало, споделят лекарите.

Тъжната съдба на Антония Намерена Неизвестна обаче отвори сърцата на много добри хора, пише "Флагман". От момента, в който е съобщена информацията за нея, на телефоните в болницата не спирали да звънят желаещи да станат приемни родители или да осиновят малката принцеса. Имало и много хора, които искат да закупят необходимите неща за отглеждането на Антония.

Лекарите обаче призовават желаещите да помогнат, да се обърнат към компетентните институции - Агенцията за закрила на детето и Агенцията за социално подпомагане. Там могат да бъдат подадени документите, в които да заявят желанието си да отгледат Антония.