неделя, 10 юли 2022 г.

Македония ще остане да стърчи нелепо до Сърбия, като циганин по чорапи в центъра на евин плаж

 Няма налично описание на снимката.


Тимпаните бият, тъпанарите реват
Надявам се всички “познавачи” на македонския проблем да се проумели, колко правилно беше да махнем ветото и приемем френското предложение. На същите им предстои да си блъскат главите в следващата главоблъсканица. Кой мъти водата на Балканите. Не очаквам да се справят. Европа ще пусне първо Албания - ОК. Македония ще остане да стърчи нелепо до Сърбия, като циганин по чорапи в центъра на евин плаж. Там интересите и влиянието на сръбската УДБА и руското посолство са същите като у нас. Тук, издъниха българското правителство, следва разрушителна серия от избори. България е страна, в която демокрацията пристигна на помощ отвън, но твърде късно. Изчезнал ни е пулсът и импулсът за нормален живот. Не знаехме какво има вътре в думата свобода. Истинската и цена. Колективното съзнание продължава да е парализирано. Такъв народ губи способността си да извлича поуки. Европа опитва рехабилитация, някакви процедури за раздвижване на ума, тялото и духа. 
Стоим вцепенени и ломотим за някакъв архаичен патриотизъм. Съседният “мали па шашав народ” е оцвъкал площадите си с фигурални композиции от кавалетна живопис до грандомански силуети. Колко величествени форми и пози може да заеме глупостта и лошия вкус. Все същите балкански страсти. Голямата беда на малките народи е, че, освен Европа, Русия се е заела с "лечението" на балканското оглупяване. Това е извънредно опасно. Македонците вече ги разтресе хеморагична треска /причинява се от гризачи и лъже дипломати/. Важните играчи са бухгалтерите /счетоводителите/ в раздутите посолства, които раздават пари, постове и най-вече голи обещания.
Русия и Сърбия плащат повече на македонските лумпени, това несправедливо разпределение на благата и предозиране води до буйства, масово уриниране по паметниците от измисленото минало. Да, конфабулираш и пикаеш върху паметта си. Отлагане на урати и мятане на “коктейл молотов” съвсем не е безобидна дейност. Така се започва. Тимпаните бият, тъпанарите реват. Напълно е възможно да ни атакуват в гръб, за смях на кокошките и Европа. Паника сред митничарите, първи да видят македонското знаме по баирите на Сливница. Белград го е правил, подкокоросван от Русия. 
Ако тя, Русия, успее да подпали второ огнище, докато се пърли във безумна война в Украйна, ще е голям успех за руската дипломация. България успя да извърши полезни неща, които показват, че още имаме налични български умове, които могат да съобразяват: падане на ветото и изгонване на 70 зловредни дипломати. Отбелязвайте си с ченгелчета и кръстчета, кои по този повод хленчат, ама "не било направено елегантно". Само така ще избегнем ретроградната амнезия, която ни обзема при избори.
 
И политолозите, стига сте го усуквали, днес опасните пакостници са: повече от столетие БСП, смуглият генерал Янев, Копейкин - направо генералисимус, ако се съди по маниакалната му походка, сухата уста генерал Радев и двуликият Янус ДПС. Има-няма такъв народ пропусна да сложи намордник на голямата уста на Тошко и няма да ги видим повече. Изрежем ли, чрез изборна лапароскопия тази ракова тъкан, България ще рипне като заспало магаре, стреснато от зло куче.

Новините от днес и със задна дата