събота, 4 юни 2022 г.

Бойко Борисов: Дълг след дълг, спрете се, ще плащат децата /видео/

 

В Кюстендилско лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира държавния дълг като предупреди управляващите, че дълговете ще бъдат плащани от децата.

Лидерът на ГЕРБ събра стотици симпатизанти на партията в Кюстендил по време на обиколката си в областта. Присъстващите в залата го посрещнаха с възгласи "Бойко".

"Това не им пречи - 10 милиарда дълг. В момента вдигат тавана на 10 милиарда и какво ги правят тези милиарди, ама айде... в църква няма да коментираме такива неща. Ето как изглеждат санираните блокове. Откак сме се дръпнали - нито един, нито един. Е хубаво ли е - нова църква, нови блокове, викат- не било хубаво. Направете си сега, да ви е хубаво с дълговете", коментира Борисов.

Най-корумпираното правителство е това. Нямаме нито едно спряно евро. Дойде другото правителство, спират еврофонд ове. Хората ще ги бият с камъни и тях, каза Борисов

Радев знае, че през есента ще има служебно правителство. Нали ГЕРБ крадяхме 8 млрд.- лв., после станаха 4 млрд. лв. Защо тогава вдигате тавана на дълга на 10 млн. лв. Каква промяна. Нямаше, но да не се злобиме, трябва да сме добри. И нас ни е страх, не от репресии, а от това, което ще се случи, особено ако има актуализация на бюджета, заяви още Борисов. 

"Казах на народен език, че събираме мазнинка. Сега 1 г. харчат, харчат, дойдох уж да правят реформи. Сега за 12 месеца няма една поставена плочка, да видим дали е поставена накриво. Къщичка за птичета няма. Тук сме, за да ви кажа, че "Струма" повече няма да се строи. Тя щеше да е готова догодина. Най-тежките участъци бяха готови. Огромен труд и всичко това приключи ", каза Борисов.

"Няма ред, посока, експертиза, отговорност, разум, подкрепа, помощ. Не знам кое е по-лошо - дали да нямаш бензин, или да нямаш посока накъде да тръгнеш. Единственото, което има, това е политическо насилие. Петър Стоянов беше казал, че е време да затворим фабриката за илюзии. Много хубава реплика. Трябва да я повторим. Вече има данък ДАК - 30%. Това е Данък Асен и Киро. Първият данък, който трябва да падне е този", каза Томислав Дончев. Според него управленската коалиция ще се срути от собствената си безпомощност.

"Добър пример за СДС, за ГЕРБ, за всички нас. Малко ви доскучава да слушат за еврофондове и пари. Каквото искате, може да питате. Не като Кирил Петков, който идва в парламента и си отива. Освен стадиони, парковете, трябва да добавя и манастирите. Какво лошо видя от нас, та тази омраза. Тези щели да връщат стотинки от горивото. Значи на този с евтината кола ще връщат 25 ст, и на този с бентлито.", отбеляза Бойко Борисов.

"Обедняваш, а увеличаваш разходите. Говориха много глупости за нас, а сега ги е срам да излязат да си признаят. Най-корумпираното правителство е това. Нямаме нито едно спряно евро. Дойде другото правителство, спират еврофондове."

"Хората ще ги бият с камъни и тях!", каза още Борисов.

"Животът не се промени и то не в посоката, която бихме желали. В началото на миналата година природният газ беше 25 лв., сега 152 лв. Няма да позволим огорчението да ни ослепява, а сме тук да си дадем равносметка", каза кметът на Кюстендил Петър Паунов по време на откриването на събранието. Той уточни, че държавата е обърнала гръб на общините. 53 сгради били санирани по време на управлението на ГЕРБ.

"Снощи в кръчмата разговарях с компания и те питат защо няма протести. Защо ли? Защото хората са толкова притеснени, че влагат всичките си усилия за това как да спестяват пари. За За 1 г. 15 млрд. лв. изчезнаха от банките. Тази година излиза, че само през тази година ще изтеглят средно по 2000 лв. от всеки един от нас. Те смятат да увеличат дълга на 50 млрд. лв., което означава, че в края на техния мандат всеки един от нас ще бъдли по 10 хил. лв. Ако децата и внуците ни връщат тези пари, всяко едно от тях ще трябва да плаща по 30 хил. лв.", обясни от трибуната депутатът Делян Добрев.

Ще реставрираме, когато реставрираме държавата наново. Без Господа нищо не може да се направи, каза по-рано бившият премиер и лидер на ГЕРБ по време на посещението си на манастир в Кюстендилско.

Миналата седмица 60 000 лева от партийната субсидия пратих на варненския владика, посочи още той и добави, че Бачковският манастир е станал прекрасен.

Откакто сме се дръпнали - нито един саниран блок. Не било хубаво - ами направете си сега, като не е хубаво, коментира лидерът на ГЕРБ по адрес на настоящото правителство. Дълг след дълг, спрете се, защото ще плащат децата ви!, заяви бившият премиер.

"В момента вдигат тавана на 10 млрд. дълг. Какво ги правят тези милиарди", попита бившият премиер.

Той засегна и задълженията от 16 млн. лева, които има най-голямата спешна болница у нас - "Пирогов".

"Болницата беше в окаяно състояние. Започнахме отделение по отделение. Стана приказна. Вчера прочетох - 16 млн. дълг. Тези дългове ще ги плащат децата. Спрете се, бе! Дълг след дълг", каза Борисов.

Те лъжат Брюксел, особено за Северна Македония. Европейските пари повдигнаха България. И ако бяха умни, всяко правителство щеше да ги пази тези европейски партньори.

Игуменът и игуменката на светата обител благодариха на Борисов, че единствено той се е погрижил за манастира, който е бил пред разпадане. "Молим се за вас! Винаги сте в молитвите ни за вашето благополучие", заяви игуменката на манастира.

"Вие обичате, църквата, Бога и хората. И с вярата трябва да вървим напред", добавиха духовниците.

Новините от днес и със задна дата