петък, 24 юни 2022 г.

Ако имате тази монета в джоба си, то знайте, че е златна и струва 3755 лева!

 

На 27 юни 2022 г. Българската народна банка (БНБ) пуска в обръщение златна възпоменателна монета на тема „Паисий Хилендарски – два златни лева“.

Цената на монетата е 3755 (три хиляди седемстотин петдесет и пет) лева.

 

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД.

В периода от 27 до 29 юни 2022 г. включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка по 1 монета, след което възпоменателната монета „Паисий Хилендарски – два златни лева“ ще се продава без ограничения.

Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години. В този период едно физическо лице да може да закупи по 1 възпоменателна монета независимо дали я закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, съгласно представено нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретна възпоменателна монета.

Новините от днес и със задна дата