събота, 16 април 2022 г.

Опорките на Путин не подминаха и убитите българи от руските окупатори

 

                                                     Автор: Иванушка Джокович
"А къде бяхте 8 години, когато избиваха, палеха и преследваха българите в Украйна?"
Едва ли има човек изказал се против войната, който да не е чувал тая безумна тъпотия хиляди пъти. Една от основните опорки на проруските тролове, тя се превърна в рефрен оправдаващ войната. 
И независимо, че в Украйна няма запалени българи, няма българи преследвани за това, че са българи, няма запалени български знамена и никой не се е отнасял със сънародниците ни по-различно или дискриминационно това е сред най-повтаряните опорки / оправдания за геноцида, който Путин извършва.
За сметка на това вече имаме поне двама убити наши съграждани сражаващи се срещу руския агресор. Две млади момчета, за които животът е приключил преди да почне. 
 
Обаче това явно са някакви други българи, може би второ качество, не като ония въображаемо загиналите, защото макар да са съвсем истински, да се е случило сега пред нас няма никаква реакция. Копейкин не е дал пресконференция на която да пръска слюнка и да обяснява как майцепродавци са оставили сънародниците ни да мрат. 
 
Нинова, която толкова ни пази от въвличане във война не е протестирала пред Митрофанова, че войските им убиват българи. А най-интересна е реакцията на троловете:
-Избрали са грешната страна.
-Азов са ги убили.
-Какво правят там?
-Война е.
Значи когато руснаците убиват българи всичко е точно. Тогава рязко забравяме псевдопатриотизма си, рязко състраданието ни което така публично демонстрираме изчезва и всичко се заключава в - "Какво праят там?". Ами там живеят и защитават страната си. Както всеки един от нас би защитавал България, докато путинистите начело с Копейкин посрещате "освободителите" с хляб и сол.
 
Припомняме, че по времето на Сталинска Русия, поради наложения от Сталин невиждан в световен план геноцид "Гладомор" върху украинското население, от гладна смърт са починали 10 милиона украинци, от които 3 милиона са деца и от които 100 000 са българи. 
ГЛАДОМОР: геноцид чрез глад - ВЕК 21 ПРЕС - Политика, общество, култура. 
Това е геноцидът на 20 век, произведен от "широката руска душа". Не е възможно да съществува  нормален народ, който да загуби памет след подобно причинено зло. Народ като украинския, живее с мисълта да се откопчи от злокобния обръч на руско влияние и да се присъедини към цивилизования свят.
 
А как почитат паметта на загиналия наш сънародник Иван Минков същите тия украинци, които 8 години издеватестват над българите в Украйна може да видите тук - https://www.facebook.com/tov.orion/videos/682857772913545

Новините от днес и със задна дата