вторник, 15 март 2022 г.

Канонада: Снаряди се сипят над Киев, поразена е метростанция, гори жилищен блок

 

Силни експлозии са се чули в центъра на Киев, предаде кореспондентът на АФП. Гори жилищна сграда, сочи репортаж на украинската национална новинарска агенция Укринформ.

Звучат сирени за въздушна тревога. Засега няма повече подробности и не е известно колко души - ако има такива - са пострадали. 

Взривна вълна е повредила фасадата на сградата на местростанция "Лукяновская" в Киев. Това съобщи КП "Киевски метрополитен" в профила си във Фейсбук, предава УНИАН. 

"Внимание! Взривна вълна е повредила фасадата на сградата на метростанция "Лукяновская" и служебни помещения. По време на движението си влаковете няма да спират на тази станция", се казва в съобщението.  


По-рано бе съобщено, че в резултат на обстрел по Киев е била поразена многоетажна жилищна сграда, както и частен дом в Осокорки. 

На 15 март в Подолски район в Киев, в резултат на попадение на боеприпас в десететажна жилищна сграда етажите от 1 до 5 са избухнали в пламъци. В 06:45 часа пожарът е локализиран, а в 06:51 е ликвидиран. Пожарникарите са спасили един човек, който е хоспитализиран в болница.  

Според сутрешната сводка на украинския генерален щаб обаче през последните 24 часа не са настъпили съществени промени в позициите на страните.

Руските войски се опитват основно да укрепят сегашните си позиции и извършват доставки от Русия.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщава още, че за един ден са били свалени четири хеликоптера, един самолет и една крилата ракета на противника, а в обсадения Мариупол защитниците му, отблъсквайки атака, са свалили десет бронирани машини и са убили или ранили 150 руски войници.


Стрелба има на много места в украинската столица, която руските сили се опитват да обкръжат, предава АФП. Зачестили са руските удари през нощта по северозападните предградия Ирпин, Гостомел и Буча, заяви ръководителят на Киевска област Олексий Кулеба по украинската държавна телевизия, предаде АП.

Новините от днес и със задна дата