сряда, 30 март 2022 г.

Бременната Мария Василева: Нека помогнат на Христо да види детето си

  

                              Снимка: БНР

Бургаският водолаз Христо Василев, който се нуждае спешно от чернодробна трансплантация, за която са необходими 50 000 евро, обедини бургазлии. За два дни е събрана половината от сумата. Останалите 25 000 евро трябва да се съберат до четвъртък, когато трябва да се приведат на клиника в Истанбул. Там е настанен и самият Христо.

Бременната му в 9-тия месец съпруга Мария днес призова: Всички, които могат и каквото могат, нека му помогнат да види детето си. С Христо сме заедно от деца. Имаме една дъщеря. Винаги се е отзовавал на всеки, който му поиска помощ“. 

Редом до съпругата му застанаха част от колегите му в спасителния отряд водолази към Противопожарната служба в Бургас, които също отправиха призив за повече помощ от добри хора. Валентин Иванов каза, че Христо е участвал във всички спасителни операции на отряда: „Включително в Черни връх, когато спасихме човек. Лично той го извади от къщата. Много добро момче. Вършеше си съвестно работата. От къде го настигна тази болест“.

Христо Василев работи в спасителния отряд от 6 години. В службата е безупречен, казаха колегите му днес. „Участвал е във всички възможни операции на отряда. Спасявал е човешки животи много пъти и се надяваме да продължава да го прави още много време занапред“, сподели Стоян Стоянов.

За два дни е по сметките са постъпили половината от сумата. Останалите 25 000 евро трябва да се съберат до четвъртък. За да може Христо да има шанс да види и втората си дъщеря, която е на път да се роди.

Благотворителен концерт в негова помощ ще се проведе на 3 април, на площад „Тройката“. Участие са потвърдили музикантите от FOUR, G.A.N.G., STIFF BONES и Шантаж. 

Линк към събитието във Фейсбук можете да видите тук, а ако желаете да помогнете, можете да го направите на следните банкови сметки:

РАЙФАЙЗЕНБАНК ЕАД

IBAN:BG05RZBB91551007396683

BIC: RZBBBGSF

Титуляр: Христо Красимиров Василев

както и на:

АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ АД

IBAN:BG22BUIN95611900698235

Във валута BGN

Новините от днес и със задна дата