петък, 18 март 2022 г.

Роди се нова младежка медия в Бургас – списание „За хвърчащите хора“

 Роди се нова младежка медия – списание „За хвърчащите хора“

В навечерието на първа пролет ще бъде представен първият брой на младежкото списание „За хвърчащите хора“. Тази новородена младежка медия е дело на талантливи бургаски гимназисти от Творчески клуб „За хвърчащите хора“ с ръководител д-р Добрина Топалова към Център за млади таланти в Бургас и фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Богато на литература и публицистика, единственото по рода си младежко списание в Бургас представя образа на едно творческо поколение – вгледано в себе си и чувствително към света.

На 22.03.2022 г. от 18.00 часа в Актовата зала на Центъра за млади таланти авторите ще представят някои от първите си публикации, ще споделят идеи и вълнения.

Добрина Топалова: „Списанието е дело на талантливи, духовни, търсещи млади хора, с които е удоволствие да се работи. Те имат потребност да се самоизразяват чрез словото, съпричастност към съвремието си, вяра, че имат какво да кажат на света и воля да го сторят. Името е красноречиво – списанието, не само е създадено от хвърчащи хора, но е предназначено „За хвърчащите хора“. Авторите му търсят себеподобни, представят ги в текстовете си, отправят думите си към такива читатели. Може би те са много повече, отколкото си мислим, следвайки клишето за това поколение. Именно това клише е прието като предизвикателство още на първите страници на списанието.“.

„Създаването на творческата група е част от кампанията „Шанс за таланта“, даваща възможност на талантливи ученици да се обучават безплатно в различни сфери на науката и изкуството. За нас е важно да подкрепяме даровитите млади хора и да им предоставяме възможност за изява“, сподели Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и основател на Център за млади таланти - Бургас.

Кампанията бе подкрепена от Община Бургас и Дарик Радио.

Новините от днес и със задна дата