вторник, 22 март 2022 г.

6 лека ви спасяват от кокалчетата на крака, ефикасни са и за шиповете и ставните болки

  

Кокалчетата на краката се образуват от отлагането на соли, както и от много други фактори като неудобни обувки, ревматична инфекция, лош метаболизъм, възпаление на сливиците, лошо хранене, подагра и грип.

Сега е времето да премахнете кокалчетата, за да посрещнете есента и зимата без притеснение от затворените обувки, пише zdravivsekiden.com.

Кокалчетата причиняват голямо неудобство. Трудно е да си намериш подходящи обувки, които да не ги дразнят и да не предизвикват болка, да не говорим колко са неприятни на вид. Хубавото е че операцията не е единствената възможност при този проблем. Традиционната медицина предлага различни начини за лечението на кокалчетата, един от които е прочистването на тялото.

Използвайте следните методи, за да се отървете от натрупалите се в тялото ви соли без операция:

Смес от аспирин и йод

Начукайте 5 таблетки аспирин и ги смесете с 10 мл йод. Бъркайте докато йодът загуби цвета си, а аспитинът напълно се разтвори. Нанасяйте върху кокалчето вечер преди лягане и ще се отървете от болката за нула време.

Сместа от аспирин и йод дава чудесни резултати що се отнася до лечението на кокалчета и сходни израстъци по тялото, както и на ставни болки.

Лимонов сок и йод

Използвайте лимонов сок и йод за да лекувате кокалчета на крака. Просто смесете равни части лимонов сок с йод и нанесете лека върху болезнените места. Този лек е особено ефикасен за лечението на шипове.

Алтернативен лек 

Използвайте обикновен домашен сапун, за да облекчите болката и възпалението при кокалче на крака. Настържете сапун и нежно масажирайте кокалчето с него. Изплакнете добре, подсушете с хавлиена кърпа и намажете с йод.

За да постигнете максимално усвояване на йода натопете памуче в йод и начертайте „мрежа” върху кокалчето като прекарате няколко пресичащи се хоризонтални и вертикални линии на сантиметър една от друга върху болезненото място. Оставете ги да изсъхнат и обуйте памучни чорапи. Правете това в продължение на 30 дни.

Отвара с дафинови листа

Вечерта смесете 1 с.л. натрошени дафинови листа с 300 мл (10 унции) вода и варете 5 минути. Налейте сместа в термос и я оставете да кисне през нощта. На сутринта прецедете и започнете да отпивате от отварата на малко глътки – важно е да не я изпиете наведнъж! Това е дозата, която трябва да изпиете през деня. Правете това 3 поредни дни като всяка вечер приготвяте прясна отвара. Направете пауза от 7 дни и след това отново пийте отварата 3 дни.

Резултатите се забелязват след само 10 дни. Ставните болки изчезват и човек се чувства много по-добре. Лечението с дафинови листа трябва да продължи 2 месеца и ще доведе до изчезването на кокалчетата на крака.

Пиенето на тази отвара причинява често уриниране. Това показва, че натрупаните в тялото соли се топят и дразнят пикочния мехур.

Тинктура от дафинови листа

Дафиновите листа са естествено средство за разтваряне на камъни в жлъчката като ги превръшат в пясък. 60 дни лечение напълно ще премахне болезнените кокалчета на крака.

Нарежете пет големи дафинови листа и ги залейте със 100 мл чист спирт (96%). Ако нямате, можете да използвате и 70% спирт. Прецедете сместа след една седмица. Накиснете стъпалата си в 3 литра вода, в която сте добавили 1 с.л. сода за хляб. Подсушете ги и намажете кокалчетата с горната тинктура. След това си обуйте памучни чорапи и не се движете.

Масаж със зехтин

Кой да знае че използването на здравословни храни може да е решение за проблемите с кокалчетата на крака. С помощта на зехтин можете да се погрижите за подобряването на кръвообръщението и притока на кръв към палеца на крака. Масажът ще накара синовиалните течности отново да се движат около костите и това ще намали силните болки в ставите.

Масажирайте пръстите и стъпалата си със зехтин 15 минути по два пъти всеки ден. Ще забележите как кокалчетата започват да се свиват докато прекомерните отлагания в тях се разтварят а ставите биват подхранени.

Всеки който по цял ден е на крака знае колко болезнено може да е ходенето при кокалче на крака. Ако искате да се спасите от кокалчетата без операция, опитайте тези натурални лекове, отдайте на стъпалата си необходимото внимание и грижата, която те заслужават.

Новините от днес и със задна дата