понеделник, 14 февруари 2022 г.

Изтезаван, със счупени пръсти на ръцете и изтръгнати нокти - още разкрития за бруталното убийство на пастира от Антон

 

Осем сигнала са оставени да отлежават в полицията и прокуратурата срещу братята от село Антон - Дончо и Красимир Петрови. Това показала проверката на службите след убийството на 28-годишния пастир. В хода на гледане на мярката им за неотклонение пък стана ясно, че са изтръгнали ноктите на пастира, както и му счупили кутретата на ръцете, пише в. "Телеграф".

Двамата мъже били известни в селото със своята агресия и надменно поведение. Те били арендатори, но нямало данни фирмата им да е работила от 2018 г. досега, обясни и вътрешният министър Бойко Рашков.

След жестокото убийство той се зарече да започне спецоперации в малките градове и села срещу местните феодали като Петрови, Ценко Чоков и т.н.

Младият пастир Иван Доганов беше открит убит от бой в неделя. На място била извикана жена му Елеонора, която в същия момент се прибирала с 11-месечното им бебе.

По думите й Иван е бил пребит от Дончо и Красимир, защото си е поискал надницата от 50 лв. Почернената майка сподели още, че братята били известни с агресията си, както и с непрекъснатите побои, които нанасяли на работниците си. В четвъртък втори пастир на Петрови сам отиде в полицията, след като няколко дни се укриваше.

По време на обиските в имота им били открити серия доказателства, че те стоят зад побоя над Иван. В двора и на местопрестъплението имало дрехи, хартии, ръкавици, калник на автомобил, собственост на Дончо Петров, по които имало кръв. Изследванията на някои от тях показвали, че има съвпадение между изследваната кръв и тази на жертвата Иван.

Прокурор Франтишек Петров съобщи, че е засечен вечерта преди убийството от камерите в селото автомобил, който е сходен с този на обвиняемия Дончо Петров.


Свидетел пък споделил, че се видял с брата Красимир и той му се оплакал, че са им откраднати 50 коня, 20 крави и още животни, но той разбрал кой е, пребил го, а преди това го мъчил. В залата стана ясно, че пастирът Дончо бил с пречупени кутрета на ръцете си, а ноктите на тях били изтръгнати.

Адвокатът на Дончо - Илия Павлов, настоя той да бъде пуснат, тъй като се грижи за семейство, а и нямало кой да гледа животните му. Той не бил осъждан до момента и имал чисто досие.

Защитникът на брат му Красимир - Виктор Попов, пък обясни, че клиентът му работи на две места, грижи се и за болни родители и за животни. Той бил осъждан, но пък явно изпаднал в афект, след като разбрал кой им крадял животните. На въпрос за счупените пръсти и изтръгнати нокти на жертвата той заяви, че имало данни, че убитият е пил целия ден преди това и не знаел човек в такова състояние какво можело да направи с ръцете си.

Вътрешният министър Бойко Рашков пък обяви преди няколко дни, че започват проверки на фирмата на братята по линия освен на Икономическа полиция, но и на НАП и БАБХ.

"Ръководството на МВР взехме решение да предприемем мащабни действия в цялата страна, там където има подобни прояви на хора, които афишират себе си като извършители на престъпления, за които имаме данни за престъпна дейност, и тероризират местните хора", посочи той.

Новините от днес и със задна дата