събота, 29 януари 2022 г.

Борисов: Изчегъртаха министъра на Радев от "Булгаргаз", две хасковски банди се бият за контрол

 Бойко Борисов: До изборите ще има 100 000 карантинирани, които няма да  могат да гласуват

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде своя прочит на спешните рокади в "Булгаргаз" - Кирил Петков сменя министъра на енергетиката от служебния кабинет на Румен Радев. Според него две хасковски групи в момента се  надпреварвали за надмощие, онагледи резултата от персоналните смени бившият премиер.

"Има два прочита за мен - пазар за милиарди, който в момента е държавен, да го дадат и него, като на на търговците на тока, да крадат стотици милиони и да го разбият. Две банди хасковски се бият в момента кой да вземе контрола", заключи Борисов.

"Най-малко ми отива да защитавам Николай Павлов, който е министърът на енергетиката на Румен Радев, него изчегъртаха. Той вижда тотален провал, вече няма финансист, няма икономист, който да каже - това е добре. Народът огладнява, обеднява, бизнесът фалира и Радев го вижда. И той трябва всячески да се откачи от това тежко ремарке, претоварено с проблеми, и да прави нова партия", прогнозира събитията със заявката, направена от Мая Манолова за нова лява формация.

"Чудовищна корупция е в момента, стотици милиони се крадат. Да кажеш на своите работодателски организации, че са некадърници, некомпетентни, затова се срещнахме с бизнеса", коментира Борисов упрека към работодателите, отправен от финансовия министър Асен Василев на отминалата Тристранка.

Бойко Борисов направи коментарите на актуалната политическа обстановка в Стара Загора, където беше на посещение.

Очаквайте подробности.

Новините от днес и със задна дата