сряда, 5 януари 2022 г.

Италианските власти обискираха дома на 51-г социално слаба нашенка и се шашнаха какво има в дюшека ѝ

  

Италианските власти от Терни, област Умбрия, арестуваха 51-годишната нашенка П.П., след като беше хваната с дрога при проверка до жилището ѝ.

Познатата на правосъдието заради прецеденти жена имала у себе си 6 дози кокаин. Затова полицията решила да обискира апартамента ѝ. Според в. ”Месаджеро” властите се натъкнали на общо 30 дози дрога, сложени в чекмедже в кухнята и готови за продаване на черния пазар. Освен тях обаче полицаите открили скрити в дюшек близо 50 хил. евро.

През изминалите 20 г. жената декларирала в Италия доходи за под 20 000 евро. По тази причина от 2018 г. получавала от държавата т.нар. граждански доход, на който имат право безработни или хора в затруднено финансово положение.

Той е от 800 евро на месец. Българката се оправдала, че парите в дюшека били на приятеля ѝ, който се намирал в затвора, както и от продажбата на кола, собственост на майка ѝ.

Жената била арестувана на местопрестъплението на 29 декември, затова още на следващия ден било потвърдено поставянето й под домашен арест. Очаква се обаче тя да бъде пратена в затвора по заповед на надзираващия я магистрат от Сполето. Жената била поверена още преди време на социалните служби, но продължавала да продава наркотици.

Успоредно с издадената присъда на жената било прекъснато и правото ѝ на граждански доход. Италианските власти ще поискат и връщането на вече получените неправомерно от нея суми.

Новините от днес и със задна дата