понеделник, 3 януари 2022 г.

Задържаният с граната в София: 22 години съм в армията на Христос, оръжията са реплики

  

                               Скрийншот: БНТ

Задържаният с граната на 31 декември в София военен Милен Методиев твърди, че оръжията му не са истински и признава, че е противник на ваксините и към действията му го е напътил Исус Христос.

"22 години съм в армията на Христос, военен без военни дрехи, такъв, духовно военен. Христос ми каза преди два месеца - напускаш работа и си нужен за България, всички пари, които си спестил за апартамент, за жилище, ги даваш в революцията, във въстанието, казвам - слушам, Господи, нали съм войник, ти си главнокомандващ", заяви Милен Методиев пред БНТ.

Затова на Нова година е призовавал хората на площада да не спазват противоепидемичните мерки. Методиев твърди, че всички открити оръжия не са истински.

"Обвиниха ме, че съм имал граната. Бил съм обществено опасен човек, демек терорист номер 1 на България. Те са мои реплики от Вип магазина в Пловдив, имам си документи в телефона съм си ги снимал, за всеки случай на някаква внезапна проверка от полицията", каза Методиев.

Той твърди, че е професионален шофьор на ТИР. Има слабост към военните дела и затова си купува пистолети-реплики и други оръжия и допълни, че е напътстван свише.

Милен Методиев не е член на партия. Готов е обаче да участва в протести срещу ваксините, ако някъде има такива.

"На 5 декември се ожених за България, окей... Така и аз, ей го тука Иван Асен II, царя, и аз Милен Български Първи се женя за България и ще живея само за България ще работя за тая страна", заяви Методиев.

Полицията продължава разследването на инцидента. Вече се проверяват имоти на жената, в чиито автомобил бяха открити част от оръжията, иззети от МВР.

"Отидохме, постояхме, огледахме, те имаха разрешително за претърсване на жилището, но беше заключено", заяви Никола Стоянов, кмет на село Момино.

Милен Методиев не се чувства виновен за действията си. В момента е безработен, но със спестени пари е готов да плати глоба за повдигнатите обвинения.

Днес той беше освободен от полицията, тъй като е с чисто криминално минало, но е с повдигнато обвинение за хулиганство.

Новините от днес и със задна дата