неделя, 2 януари 2022 г.

Алена с интересен хороскоп за България през 2022 г

  

За България продължава поредицата от възможни тежки години. Това сочи прогнозата на астролога Светлана Тилкова - Алена за „Труд”.

COVID няма да изчезнe скоро и ще продължи да диктува живота ни. Не се очертава близък край на заразата, с какъвто Бил Гейтс се опита да успокои човечеството, като според Алена такова събитие е много отвъд хоризонта на идните години.

Все пак Венера, планетата на любовта, на обичта между хората, на брака и семейството, на стремежа към хармония в отношенията, е властелинът на годината. Ако Венера не е подходяща за влюбване, за любов, за стабилизиране и хармонизиране на семейните отношения, коя ли друга планета би могла да бъде? Хората от всички зодиакални знаци, пол, раса са подвластни на заложеното от Венера. Изключения, облагодетелствани и наказани няма, казва Алена.

Очаква ни трета поред трудна година, от девет възможни. По-спокойна ще бъде, по-добра - не! Неприятно ми е да го кажа, въпреки че точно обратното се вменява на обществото. На 4 април народът направи своя избор и превърна 2021 г., годината на глобална промяна, в негативна за следващите девет години. Спасителните вратички, когато имаме шанс да подобрим положението си, са в края на 2023-а, вече е почти невъзможен, края на 2026 година, малко вероятен и последният срок - 2030 година. Вече сме стъпили на грешния път, а излизането от него не е лесно, даже и при най-добро желание. Такива са астрологичните заложби, имената на управляващите са подробност, която може да утежни или подобри ситуацията, но не и генерално да я промени.

Годината на Венера, 2022-а, повтаря като вибрация и планета управител политически и икономически кризисната 2013 г. и стъпва върху наследството на предходните три години заради вибрация 6 - номерологичното число на Венера. Дали годината ще е по-лека или по-проблемна от 2013-а, вече зависи от начина, по който се управлява държавата, защото заменихме устрема си напред и нагоре с неочакван обрат назад и надолу, скрити зад празнодумни лозунги за висок морал и почтеност. Постоянните високопарни, но лъжовни думи, повторени хилядократно, се възприеха за истина и натовариха с огромни очаквания „промяната”, която на този етап според мен е само подмяна.

Правителството все още нищо съществено не е родило, за да мога да изчисля опасностите или доброто развитие. В глобален план освен потенциалната възможност за предсрочни избори, се притеснявам от неблагоприятно развитие за България по отношение на проблема със Северна Македония, както и с натрапването по някакъв начин, въпреки решението на Конституционния съд, на Истанбулската конвенция.
Ще припомня за притеснително планетарно съчетание през май. Нептун в Риби ще отмива частично негативите, но няма да обезсилва воюващите Марс и Юпитер за суша, за водни територии и дори за териториално преразпределение, за което някой е отворил дума пред родни управници, а те са си позволили да се замислят, впечатлени от предложената им цена за предателството на родината си. Обществото ще остане в неведение или ще разбере със закъснение какво се случва. 

Сигурна съм, че правителството на Петков иска да има хоризонт от четири години, за да докаже, че „младите” са по-можещи от „старите” и да заличат спомена от много съграденото по време на управлението на Бойко Борисов. Противоборството млади-стари, още от първия ден на Народното събрание е натрапчиво, но що се отнася до правителството насажда се поредната неистина, колкото и на пръв поглед да е дреболия.

Средната възраст на министрите от кабинета Петков при полагане на клетвата е 47.52 години. Средната възраст на кабинета Борисов 3 през 2017 г.- клетвата, е 48.38 г., а в края на мандата през 2021 г., след поредицата от смени е 45.77 години. Досадни са тези сметки, но се вижда, че „младите” са по-стари от „старите”, и младежкото им дръзновение звучи лицемерно и разкрива невежество.

От февруари 2022 г. нататък в планетарните конфигурации на правителството започват да преобладават кризисни аспекти. В дома на обществените контакти в хороскопа на България още през януари воюват три планети, водещи до разкол в отношенията заради продължаващото агресивно противопоставяне на поколенията. През февруари хаосът в държавата ще е видим за всички и ако не успеят да го овладеят, тази ще е кризата, която ще определи най-близкия хоризонт за оставка на правителството.  

В звездната карта на настоящото правителство има странна планетарна конфигурация, която показва, че за най-важните неща в държавата друг взима решенията, но звездните аспекти не ни посочват име или държава. Ето защо хоризонтът на управлението на правителството на Петков, ако не стане ясно кой е скритият кукловод, или няколкото такива, във или извън България, може и да има по-дълъг живот. Не е изключено да изживеем дежа вю и се повтори ситуацията както през 2001 - 2005 година, когато цар Симеон Втори беше министър-председател, но някой друг, неизвестен на обществото управляваше държавата.

Според астрологичното ми мнение стабилността на кабинета е в пряка зависимост от изпълнението на скритите от обществото задачи, поне засега, които има да изпълнява новото правителство.

Периоди с ретрограден Меркурий

Ретрограден във Водолей
14.1.2022 г. - 13.42 ч 
до 27.1.2022 г.

Ретрограден в Козирог
27.1.2022 г. 
до 4.2.2022 г. - 06.13 ч

Ретрограден в Близнаци
10.5.2022 г. - 14.48 ч - 
до 24.5.2022 г.

Ретрограден в Телец
24.5.2022 г. 
до 3.6.2022 г. - 11.01 ч

Ретрограден във Везни
10.9.2022 г. - 06.38 ч 
до 24.9.2022 г.

Ретрограден в Дева
24.9.2022 г. 
до 2.10.2022 г. - 12.08 ч

Ретрограден в Козирог
29.12.2022 г. - 
11.32 ч до 31.12.2022 г. 
за месеца, но продължава своята ретроградност в Козирог до 19.1.2023 г.

Зад хоризонта

Оставяме се на Съдбата в очакване вирусът да отслабне 

Краят на COVID заразата се изгуби някъде много напред зад хоризонта, тъй че още дълго ще тормози човечеството. Ще припомня какво бях написала през октомври 2020 година - допуснем ли трета вълна през януари и четвърта след средата на лятото 2021-а, никакви астрологични прогнози няма да са възможни. COVID ще ни е господар, а не ние на него. Оставяме се на Съдбата и в очакване вирусът да отслабне чрез постепенни мутации и постепенно да се превърне в сезонен грип. Сега сме в петата вълна, заговори се за шеста.
Колкото повече хора се ваксинират, толкова по-бързо коронавирусът ще се обезсили.

Предупрежденията, с които трябва да се съобразяваме

Нептун в Риби носи порои и наводнения 

Нептун е в съзвездие Риби до 2025 година, което означава, че вода ще има в излишък, но няма да е равномерна.
Най-важното предупреждение е да потиснем емоциите си на омраза или любов към човек или партия и да позволим на разума да е господар на действията ни. Венера в случая както ни помага в търсенето на хармония и разбирателство, така въздейства върху чувствата и разумът е прогонен от битието. За мнозина, неспособни на самоконтрол, годината ще е изпълнена с противоречия и лични страдания.

Войната между поколенията ще продължи с нестихваща агресия, а тя ще се изразява и в ежедневна словесна и физическа агресия.

През цялата година ще бъдем подвластни на промени, често неочаквани, но и не малко предизвикани от нас самите, от сътресения в политическия живот, от развръзка на конфликти до започване на нови. Ще ни съпровождат силно изразени материални потребности и желания. Годината на любовта и хармонията този път е и година на меркантилността, далаверите и грабежа. Думи и дела са подчинени на мисли за пари. Ако органите на реда си вършат безпристрастно задълженията, ще са претрупани с много работа.

Както винаги предупреждавам да се съобразяваме с природата, защото може да ни помете и да не разбере.

През 2022 година единственото сигурно бедствие са пороите, предизвикващи наводнения. Нептун е в съзвездие Риби до 2025 година, което означава, че вода ще има в излишък, но няма да е равномерна. Ще бъдем потърпевши от дълги засушавания и унищожителни порои за час изливащи вода от небето колкото за година.

Порои и наводнения очакваме от януари до април включително, суша и наводнения през юни, юли, август. Няма как да ги избегнем. Да пазят къщите и имотите си живеещите до речните корита, дори и пресъхнали, особено през май и юни.

Нумерология

Двойката вещае насилствена хармония 

Най-краткото определение за 2022 година е, насилствена хармония, подвластна на страдания и неприятни изпитания.

Третата поред година, след 2004-а и 2013-а, от началото на века с вибрация шест - 2022-а, е носител на три двойки и една нула и това трикратно повторение не поражда позитив, както мнозина вече се възторгват, напротив, формира негативи и трудности в битието.

Всяка от трите двойки налага такт, търпение и подчинение до овчедушие, но преобразуващи се в инат и изригване с поток необмислени думи. В създадената криза всеки опит за извинение по-често ще е разбран повратно. И в цялата тази напрегната атмосфера в личен, семеен и обществен и политически план плутоновата нула унищожава шанса за хармония между поколенията.

22.2.2022 - забранена за секцио

Два месеца предварително ще обърна внимание на датата 22.2.2022 г., по която мнозина ще се прехласват в търсене на неръкотворна благодат, чудотворна орисия и дори ще я оприличат на огледална, въпреки че пред двойката на февруари не се пише нула. Да припомня, че през целия XXI век няма нито една огледална дата, каквото и както някой да си фантазира.

В тази дата - 22.02.2022 г., има шест двойки, а всички деца родени на нея ще имат в своята Универсална матрица на Питагор седем двойки. Това означава, че човекът, който им е подвластен, ще е вредно за себе си тактичен и инертно търпелив, до степен да бъде използван, но уважение не му се полага и каквото и да свърши, благодарност няма да получи. Когато това унизително поведение спрямо родения на 22.2.2022 бъде осъзнато от горкия потърпевш със 7 двойки в личната си матрица на Питагор, тогава кротката човешка овчица ще се превърне в агресивен, нетактичен, не премислящ думите си и готов да нарани словесно и физически индивид.

Съветът ми е родителите да не избират този ден за раждане със секцио заради модата за годината, защото ако и имената на детето носят двойки в себе си, животът му ще е категоричен и непоправим провал. Ако бебето се роди само в този ден, тогава имената трябва да подбрани така, че да не съдържат в себе си цифрата две. Да, знам, че ще е трудно за изпълнение това изискване, особено ако в бащиното и фамилното име се съдържа тази вибрация, но тази е цената, за да бъде животът на този, засега все още нероден човек, смислен, а не агония.

Новините от днес и със задна дата