четвъртък, 16 декември 2021 г.

COVID-19 погуби първата съпруга на Ангел Найденов – д-р Нина Найденова

  

         Снимка: Фейсбук профил на Нина Найденова

Черна жалейка на фейсбук стената на политика от БСП Ангел Найденов даде да се разбере, че е загубил първата си съпруга - д-р Нина Найденова. Уважаваната лична лекарка е загубила битката с коронавируса преди около седмица. Мнозина изказват съболезнования на бившия мъж на д-р Найденова, с която имат дъщеря. 

Последният пост на стената на самата д-р Найденова е от 20 ноември и гласи: "Приятели, благодаря ви за загрижеността, но ви моля... Не ми пишете, не мога да говоря, нито да пиша. На болнично лечение съм с тежък Ковид. Всичко това ме изтощава много. Не ми е добре. На постоянен приток на О2 съм на максимални литри. Разчитам да ме разберете. МОЛЕТЕ СЕ ЗА МЕН, Само от това имам нужда". 

Уважаваната лекарка повече от месец е била на апаратно дишане в болница заради повторното си заразяване с коронавируса, но не е успяла да го пребори. През пролетта тя отново била болна, но прекарала сравнително леко заразата, след която се възстановила и се върнала на работа, за да се грижи за пациентите си.

След новината за нейната кончина фейсбук профилът ѝ бе залят със стотици жалейки.

Д-р Найденова и бившият ѝ мъж имат дъщеря Деси, която пък през август 2016-а ги дари с внучета близнаци, които носят имената Адриан и Кристиан. Малчуганите често гостуваха в дома на любимата си баба Нина, която редовно показваше, че ги глези с домашни вкусотии.

Новините от днес и със задна дата