вторник, 14 декември 2021 г.

Жестока катастрофа на камиони (видео)

 

Възобновено е движението по главния път София - Варна в района на Омуртаг след тежката катастрофата тази сутринта. Пътният участък бе затворен за близо 8 часа след удар между два камиона. Лекари се борят за живота на единия шофьор. 

Катастрофата стана около 8 часа, съобщиха от ОД на МВР в Търговище. 

Правоспособен 61-годишен водач от Шумен, управлявайки в посока Варна-София влекач "Ивеко Магeрус", с прикачено полуремарке, при мокра пътна настилка е изгубил контрол над управлението. Моторното превозно средство е навлязло в лентата за насрещно движение и се е блъснало в правомерно движещ се друг влекач - "Скания", също с полуремарке, пътуващ в посока София-Варна, и управляван от 40-годишен правоспособен водач от Велико Търново.

В резултат на пътния инцидент водачът на влекача "Ивеко" е настанен за лечение в интензивното отделение на МБАЛ-Търговище с тежка черепно-мозъчна травма и други наранявания, с опасност за живота му. На другия шофьор е взета проба за евентуално наличие на алкохол, която е отрицателна. На пострадалия водач е взета кръвна проба за химическо изследване.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква "б" във връзка с чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс, посочват от Дирекцията.

Тъй като единият от влекачите вследствие удара е аварирал, заставайки напречно на пътното платно, до изтеглянето му с помощта на специализирана техника движението на МПС в участъка бе пренасочвано по обходни маршрути, като се регулираше от екипи на сектор "Пътна полиция" в ОДМВР-Търговище и на РУ-Омуртаг.


Новините от днес и със задна дата