петък, 26 ноември 2021 г.

Извънредно! Откриха тялото на още един загинал в ада на АМ "Струма"

  

При допълнителен оглед на катастрофиралия на автомагистрала "Струма" автобус с граждани на Република Северна Македония е било намерено още едно тяло.

Така броят на жертвите при тежкия пътен инцидент става 45, както беше обявено първоначално.

Информацията потвърди за БНР заместник главният прокурор и ръководител на Националната следствена служба Борислав Сарафов: "В 21.15 часа в трагичната нощ са влезли през "Капитан Андреево" 52 пътници, от тях 45 намерихме в автобуса, 7 са в "Пирогов", за съжаление няма още един спасен". 

Сарафов каза още, че командированите в Скопие следовател и прокурор ще останат там най-късно до неделя. Те трябва да донесат документацията, свързана с катастрофиралия автобус и ДНК профили на роднините на загиналите. Веднага след това ще започне и идентифицирането на жертвите на инцидента. 
"При оглед са открити тленните останки на дете. Няма осми спасен. В 21.15 часа в трагичната нощ са влезли през "Капитан Андреево" 52 пътници, от тях 45 намерихме в автобуса, 7 са в "Пирогов", за съжаление няма още един спасен", потвърди пред Нова тв и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Продължава разследването на трагичния инцидент - българските служби ще изискат списък с имената на завърналите се в Северна Македония, пътували в другите три автобуса. Водещата версия засега е човешка грешка. Следствието работи и по хипотезата за лоши пътна маркировка, сигнализация и организация на движението. Автобусът попада между двете платна и избухва в пламъци, а хората остават в капан. Най-вероятна причина за пожара е ударът в мантинелата и възникналите искри, предполагат разследващите. В превозното средство са открити три туби, те обаче са били почти празни с остатъчна нафта и нямат връзка с избухналия пожар, категорични са разследващите.
Главният прокурор възложи на МРРБ и Агенция "Безопасност на движението по пътищата" да извършат спешна проверка на пътните знаци и маркировката на магистралите и първокласните пътища в цялата страна.

Новините от днес и със задна дата