понеделник, 11 октомври 2021 г.

Д-р Николова с потресаващи факти за ситуацията с Covid - 19 в България

  

Непрекъснат поток от болни, уплашени пациенти с позитивни тестове за COVID-19, задъхваща се система, препълнени болници и легла.  За съжаление ваксинациите не вървят с темповете с които искаме, все повече се разболяват хората.

Какъв е смисълът да въвеждаме нови мерки, когато не се спазват тези мерки, които са сега. Това заяви по bTV д-р Гергана Николова за ситуацията в лечебните заведения в страната.

„Безкрайно уморени сме, изтощени сме”, коментира д-р Николова. По думите ѝ сериозен проблем е, че мерките не се спазват.

„Маските, които се носеха миналата година, сега са нещо, което се спазва само от лекарите. Да се въведат допълнителни рестрикции, ще имат същия ефект, който имат и неизпълнените към момента мерки”, казва д-р Николова.

"Към вчерашния ден парите на първа линия не са разплатени за месец август, каква е причината не знам. Обяснението е няма трансфер, не се знае защо няма, но така или иначе няма трансфер, ние работим, никой не е затворил кабинета си, ние тихичко и умираме, миналата седмица изпратих моя колежка, каза тя.

Ние сме общопрактикуващи лекари, топим се. Пациентите обаче са същите и някой трябва да ги поеме. Така работата се увеличава. Накрая, когато трябва да получиш признание, че нещо си направил – не го получаваш”, заяви Николова.

"Идва лекарският празник, денят на Свети Иван Рилски, няма да си позволим честване, но ще се обърна към всички пациенти, поздравете лекарите си. И ще се обърна към тези, които отправят атаки към съсловието, което работи, дайте покой на хората, които се грижат за пациентите", обобщи тя.

Новините от днес и със задна дата