петък, 1 октомври 2021 г.

Личната лекарка на издъхналата бременна с близнаци ѝ е отказала да я прегледа

  

Личната лекарка на починалата бременна от COVID-19 разкри, че личната лекарка е отказала да я прегледа. С нея са говорили само по телефона.

Това разкри вдовецът Йордан Вълков пред bTV. На четвъртия ден той се обадил на джипито на жена си и помолил за преглед.

След отказа, на петия ден съпругата му получила силни болки в бъбреците и областта на кръста. Състоянието ѝ продължило да се влошава. "Страшен задух и оттам нещата станаха...", разказа опечаленият съпруг.

"Аз в този момент загубих всичко, съпругата си, децата, които чакахме толкова време. Не виждам смисъл, едва ли ще има възмездие", изплака мъжът.

Починалата жена, чиито бебенца лекарите също не успяха да спасят, е правила два теста за коронавирус още в първите дни, но и двата са се оказали отрицателни.

Младата жена издъхна в инфекциозната клиника на УМБАЛ "Св. Георги", където е постъпила за лечение на 15 септември. Тя е била бременна с близначета в 8-ия месец.

Лекарите започнали да ѝ прилагат интензивно лечение. На 28 септември обаче рязко се влошила. Поставили я на изкуствена белодробна вентилация, но и това не я спасило.

Пациентката не е била ваксинирана и не е имала придружаващи заболявания, макар че е силно препоръчително бременните жени да се ваксинират.

Новините от днес и със задна дата