неделя, 17 октомври 2021 г.

Арестуваха двама мними полицаи, опитали да отвлекат хазартен бос

  

                                            Снимка: bTV

Окръжна прокуратура-Враца привлече към наказателна отговорност двама мними полицаи за опит за отвличане на хазартен бос от Враца. Извършителите на престъплението са били установени и задържани след проведени активни действия по разследването.

Досъдебното производство по случая е било образувано в деня на получен сигнал за нападение на телефон 112. Вечерта на 20.07.2021 г., на ул. "Димитраки Хаджитошев" във Враца, 49-годишният Валери Тодоров бил спрян от четирима маскирани лица, представили се като служители от състава на Министерството на вътрешните работи. Мъжът бил улучен от тях с електрошоков уред в областта на гърдите. Нападателите направили опит за задържането му, който се оказал неуспешен поради намеса на свидетел на случващото се.

Незабавно са били предприети действия по разкриване на престъплението. В резултат на събрани доказателства самоличността на двама от нападателите на Валери Тодоров е установена и те са задържани - Д.Д. (на 30 години) и П.Т. (на 27 години).

Извършени са претърсвания на няколко адреса в различни градове на страната. Иззети са вещи, относими към предмета на делото. Назначени са експертизи.

Днес, 16.10.2021 г., с постановление на наблюдаващия прокурор в Окръжна прокуратура-Враца обвиняемите Д.Д. и П.Т. са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо двамата.


За извършеното от обвиняемите деяние законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 7 до 15 години.

Продължават активни действия по установяване самоличността на други лица, причастни към извършването на престъплението.

Новините от днес и със задна дата