петък, 1 октомври 2021 г.

Схватка в ефир: Цветеслава Гълъбова и доц. Стойчев спорят за проф. Герджиков и "жадно за власт чудовище" ли е Радев

  

„Между вас има задочен спор в социалните мрежи. Какво да очакваме сега? Какви са вашите очаквания за президентския вот, след като стана ясно, че и ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков ще влезе в битката“, това заяви водещият на сутрешния блок на БНТ Иво Никодимов по повод гостуването в студиото му на д-р Цветеслава Гълъбова и социолога доц. Стойчо Стоев.

„Не всички, които имат претенции са интелигенти. Моите очаквания ги заявих с това, че подкрепих Румен Радев и Илияна Йотова“, заяви Гълъбова, която е в инициативния комитет, издигнал сегашния президент за втори мандат.

„Хубавото за избирателите е, че имаме избор. Това са двама напълно различни кандидати. 

Радев е тип кандидат, който не само обединява, но и предизвика някои реакции срещу себе си.

Проф. Герджиков пък винаги е бил много диалогичен и екипен човек. Той е име сам по себе си без да се обвързва със Софийския университет. 

Ако има още един-двама интересни кандидати ще бъде още по-вълнуваща кампания“, поясни доц. Стойчев.


Тук водещият Иво Никодимов помоли гостите си да коментират какви са нагласите в социалните мрежи, но без да влизат в спорове, каквито избухнаха между тях двамата преди дни.

Гълъбова пък се намеси, че Радев не бил жадно за власт чудовище, което иска президентска република, а тук доц. Стойчев я репликира, а тя се сопна: „Не ме прекъсвайте, господине!“.

„ГЕРБ не издигат тясно партийна кандидатура, за да търсят по-широка подкрепа. Именно заради това и Радев е издигнат от инициативен комитет. Ако ГЕРБ-СДС подкрепят проф. Герджиков то това би било добър контрапункт на Радев, защото Герджиков е всичко, което Радев не е“, разясни доц. Стойчев.

Той бе категоричен, че личността на самия кандидат е много важна.

Новините от днес и със задна дата