петък, 1 октомври 2021 г.

Бременна в 8-ия месец издъхна от Covid-19 в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив

 Бременна в 8-ия месец в тежко състояние от COVID-19, спешно извадиха  близнаците й 

29-годишна жена, бременна в осмия месец, е изгубила битката за живот, след като е била приета в пловдивската Университетска болница "Свети Георги" с Covid-19. Това са съобщили за Dir.bg директорът на здравната инспекция в града под тепетата д-р Сийка Димчева.

Бъдещата майка е хоспитализирана на 15 септември, а ден по-късно е излязъл положителният резултат от теста за коронавирусна инфекция. В продължение на 14 дни лекарите в инфекциозното отделение на пловдивската болница са се борили за живота на младата жена, но въпреки усилията им на 29 септември тя е издъхнала.

Жената не е имала придружаващи заболявания. Съпругът ѝ е под карантина, но състоянието му се проследява от Регионалната здравна инспеция в Пазарджик. 

158 са новодиагностицираните случаи на COVID-19 в Пловдивска област за последното денонощие, сочи още справката на РЗИ - Пловдив. От тях в болница се лекуват 10 пациенти, останалите са на домашно лечение. 14-дневната заболеваемост е 306.4 на 100 000 души население. Сред новите случаи са четири медицински сестри и един помощник-фармацевт.

Хоспитализираните пациенти от Пловдивска област към днешна дата са 516, като 445 от тях са на терапевтично лечение, 71 - на интензивно, от тях 56 са интубирани.

Новините от днес и със задна дата