15-годишният Николай Витанов, който бе диагностициран с остеосарком (рак на костите) и хиляди българи даряваха за лечението му, е издъхнал в турска клиника. Тъжната вест съобщиха близките му в специалната група във Фейсбук, чрез която се набираха дарения за лечението му.

"Въпреки всички усилия на лекарите, приложеното лечение, организмът му не издържа на атаките на болестта и той загуби битката...Много ни е тежко, но трябва да го пуснем да полети към звездите...", написаха от семейството.

Родителите благодарят на всички дарители, които са дали шанс на момчето да се лекува.

Тежката диагноза на Ники бе поставена в края на миналата година, когато след футболен мач, той споделя пред родителите си, че изпитва болки в коляното. След серия изследвания лекарите поставят диагнозата остеосарком или туморно образувание в костите. 

В продължение на 3 месеца българските лекари опитват да повлияят на агресивния рак чрез химиотерапия, но състоянието на момчето се влошава и родителите решават да потърсят помощ в чужбина.


Само за няколко месеца хиляди българи от страната и в чужбина се обединиха в десетки благотворителни кампании за събиране на средства за лечение. Ники бе опериран в турска клиника, но въпреки усилията на лекарите там, болестта го победи.