четвъртък, 9 септември 2021 г.

Трагедия! Отрече ваксините и почина от коронавирус

 

Бившият испански мотоциклетист Хорхе Лис почина на 46 години след усложнение от коронавирус.

Toй беше приет в болница в критично състояние в интензивно отделение в средата на юли, а преди часове от семейството информираха, че е загубил битката за живота си.

Пилотът беше върл противник на ваксините и твърдеше, че коронавирусът не е опасен. Той дори призова публично семейството си да не се ваксинира.

Сестра му Елена обяви, че при последния им разговор той ѝ е признал, че се е радикализирал срещу "фармацевтичната мафия" заради писания в социалните мрежи и съжалява, че не е направил нищо, за да си спести мъките.

Испания скърби за загубата на Хорхе. Приятелите му са потресени от случилото се и споделят, че са се опитвали да го убедят да бъде предпазлив, но не са успели. А хората последвали антиваксарските му убеждения, коментират че наистина са вярвали в това, което им казва, но голяма част от тях, вече са склонни да се ваксинират. 

Статистиката в Испания показва, че смъртните случаи на заразени ваксинирани са изключително редки и във всеки фатален случай става въпрос за много възрастни хора с много заболявания, които не изграждат достатъчно антитела при ваксинацията.

Проф. Кожухарова: Ваксината действително спасява човешки животи

Новините от днес и със задна дата