неделя, 19 септември 2021 г.

Проф. Константинов: Ст. лейт. Манчев е убит, опозорен и погребан с куршум в главата!

  

„Логичното решение бе изборите да са именно 2 в 1. Досега два пъти сме съчетавали избори 2 в 1. Първият бе през 1991 година – бяха местни и парламентарни. Вторият път бе през 2011 година, когато бяха президентски и местни. Справихме се! Заради това прогнозирам, че идващият вот ще е по-лесен“, категоричен е бившият шеф на Информационно обслужване проф. Михаил Константинов.

„Експертите са категорични, че партия, която не издигне кандидат-президент, ще понесе щети. Разбира се някоя партия може и да подкрепи вече издигнат кандидат на друга.

У нас има лоша практика да си крият кандидата за президент до последно. Така, че апелирам политиците да издигнат своите кандидати, за да знаят и хората за кой ще гласуват“, призова математикът в сутрешния блок на БНТ.

По думите му това, че постоянно сме на избори говори за политическа нестабилност. „Да, няма нищо страшно, но не е хубаво. А и може ли цяла година само с избори да се занимаваме? Нека да седнем и да свършим някаква работа.

Следващият парламент ще има пет партии, а за шестото място има 3-4 кандидати. Значи в следващото Народно събрание (НС) горе-долу ще получим същия парламент, а ако се държат по същия идиотски начин ще идем пак на избори.

А това ще ядоса българите. Може да хвърлят бюлетините и да гласува и с друг работи. Да ги накажат„, каза той. 

„Съвсем скоро Конституционният съд (КС) ще се произнесе за въпроса за гражданството на Петков. Лошото е, че тоя господин е подписал декларация, в която се пише, че попълването на неверни данни е подсъдимо. По тоя въпрос трябва да се мисли, защото в тази декларация пише „Нямам друго гражданство“. Важно е към 10 май дали е бил канадски гражданин“, каза проф. Константинов по адрес на политическия проект на Петков и Асен Василев.

„Не може да градиш къща върху лъжа, върху блатиста почва. 

Аз желая всичко хубаво на България, а не тандемите в политиката“, допълни математикът.

Той предупреди, че „ако излязат да гласуват малко над 2 милиона българи – което ще е ужасно, ще имаме непредсказуеми резултати“.

„Ако този човек е бил погребан с куршум в главата, то това е страхотно престъпление. Доколкото знам, вече ще има истинска съдебномедицинска експертиза.

Той първо е бил убит, а второ опозорен. Опозорен, защото един офицер се самоубива само, за да не попадне в ръцете на врага. Една държава, която избива и опозорява офицерите си, не бива да съществува.

Абсолютният лакмус за бъдещето на България е това. Ако държавата крие убийството на един български офицер, то каква държава е това? Тогава на какво да разчита обикновения гражданин“, ядоса се проф. Константинов за случилото се със смъртта на старши лейтенант Тодор Манчев.

Новините от днес и със задна дата